Far og datter blir TV-kjendiser: Deltar i hesteprogram i beste sendetid

Far og datter – Amanda Kristine (22) og og Sune Hansen (49) – er klare for gullrekka på NRK1. Der skal de delta i hesteprogrammet «Det store spranget».

tv-kjendiser: Når NRK starter sendingen av «Det store spranget» i beste sendetid på fredager, er Amanda Kristine og Sune Hansen ett av seks par som deltar i hesteprogrammet. Da blir de TV-kjendiser. Foto: Hans Olav Forsang 

nyheter

Pappa Sune Hansen innrømmer at han fikk sjokk da datteren kom med nyheten om at de var tatt ut til å delta i underholdningsprogrammet som skal gå i beste sendetid.

Handler om hest

49-åringen er tilbakeholden når iTromsø tar kontakt. Men han røper at alt dreier seg om hest hvor han og datteren er et team som skal konkurrere mot fem andre par.

– På grunn av hesteinteressen til Amanda, har jeg vært på hesteryggen noen få ganger. Men fra det til plutselig å delta i en konkurranse, er et stort sprang. Bokstavelig talt, erkjenner Sune Hansen.

Les også: Retrofestivalen ga Jørn Hoel lysten til å spille med band igjen

Vokst opp i stallen

Amanda Kristine Hansen sier at hun har vært hesteinteressert siden hun var bitte liten.

– Jeg er vokst opp i stallen på Rideskolen. Selv om jeg aldri har hatt egen hest, har jeg hatt hester i hel- og halvpensjon i mange år. Derfor hadde jeg ingen betenkeligheter med å melde på pappa og meg selv.

Til daglig jobber 22-åringen som dommer i dataparty verden over – blant annet i det norske arrangementet i Vikingskipet hver påske.

Les også: Dagnys karriere begynte på Tvibit – nå vil hun gi noe tilbake

Tettere sammen

I tillegg til at hun fikk jobbe med hest, er hun mest forhøyd med at hun og pappaen ble enda bedre venner under det flere uker lange oppholdet i Spania.

– Vi bodde og jobbet sammen som et team. Det gjorde at vi kom tettere innpå hverandre – noe som var veldig positivt. Jeg tror begge oppdaget nye ting vi ikke visste om, sier 22-åringen som er eneste deltaker fra Nord-Norge.

Programleder

Marco Elsafadi (39), som vant «Mesternes mester» i 2014, er programleder for serien som skal gå i ni uker. I tillegg er det laget et ekstra innslag som skal sendes nærmere jul.

Den konkurransedrevne realityserien starter om drøye to uker. Da skal seks hestejenter i alderen 16-25 år lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

Hesteparadis

– Du kan si at rollene ble byttet om under Spania-oppholdet. På ranchen i Jerez, som er et hesteparadis, var det vi som var «sjefen». I flere uker kjempet vi om å bli best til hest. Etter hvert måtte en etter en parene reise hjem, til det til slutt ble kåret en vinner. Hvem det blir, gjenstår å se, sier en hemmelighetsfull Amanda Kristine Hansen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter