Høyre-politiker ber NAV og arbeidsministeren (H) ta til fornuft

Nav har kuttet støtten til Wayback. I Tromsø betyr det kutt på 250.000 kroner til organisasjonen. Høyres Erlend Svardal Bøe raser og forlanger en snuoperasjon.

STÅR PÅ: Erlend Svardal Bøe (H) står på for å opprettholde støtten til Wayback. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

STRANDKANTEN: Wayback er en organisasjon som hjelper mennesker etter soning med å komme tilbake til samfunnet, og å bidra til et liv uten kriminalitet. Nav har kuttet støtten til organisasjonen nasjonalt, noe som gir konsekvenser lokalt. Det får Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe til å gå i taket.

LES OGSÅ: Feiret den nye styringsmodell med en selfie

– Nå må Nav ta til fornuft, og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) må komme på banen for å sikre at støtten til Wayback opprettholdes, sier Bøe.

Bruker nettverk

Bøe forsikrer at han selv vil kontakte sin partifelle og arbeidsminister, for å overbevise henne om å bevare støtten til Wayback.

LES OGSÅ: Høyre-politiker stempler flyttestøtte som dobbeltmoralsk

– Wayback har klaget saken inn til Arbeids- og sosialdepartementet for endelig avgjørelse. Jeg kommer til å ta kontakt med arbeidsminister Anniken Hauglie, og jeg har en klar forventning om at hun tar til fornuft og opprettholder støtten til Wayback. Tiltak som bidrar til at folk klarer å komme tilbake til samfunnet etter en vanskelig periode i soning skal støttes, ikke svekkes, formaner politikeren.

Vil ha kommunen på banen

Dersom han ikke får gjennomslag, vil han at kommunen skal ta grep.

– Om vi ikke får gehør hos ministeren mener jeg kommunen må finne måter å kompensere for kuttene, avslutter Bøe.