Høyre-politiker ber NAV og arbeidsministeren (H) ta til fornuft

Nav har kuttet støtten til Wayback. I Tromsø betyr det kutt på 250.000 kroner til organisasjonen. Høyres Erlend Svardal Bøe raser og forlanger en snuoperasjon.

STÅR PÅ: Erlend Svardal Bøe (H) står på for å opprettholde støtten til Wayback. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

STRANDKANTEN: Wayback er en organisasjon som hjelper mennesker etter soning med å komme tilbake til samfunnet, og å bidra til et liv uten kriminalitet. Nav har kuttet støtten til organisasjonen nasjonalt, noe som gir konsekvenser lokalt. Det får Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe til å gå i taket.

LES OGSÅ: Feiret den nye styringsmodell med en selfie

– Nå må Nav ta til fornuft, og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) må komme på banen for å sikre at støtten til Wayback opprettholdes, sier Bøe.

Bruker nettverk

Bøe forsikrer at han selv vil kontakte sin partifelle og arbeidsminister, for å overbevise henne om å bevare støtten til Wayback.

LES OGSÅ: Høyre-politiker stempler flyttestøtte som dobbeltmoralsk

– Wayback har klaget saken inn til Arbeids- og sosialdepartementet for endelig avgjørelse. Jeg kommer til å ta kontakt med arbeidsminister Anniken Hauglie, og jeg har en klar forventning om at hun tar til fornuft og opprettholder støtten til Wayback. Tiltak som bidrar til at folk klarer å komme tilbake til samfunnet etter en vanskelig periode i soning skal støttes, ikke svekkes, formaner politikeren.

Vil ha kommunen på banen

Dersom han ikke får gjennomslag, vil han at kommunen skal ta grep.

– Om vi ikke får gehør hos ministeren mener jeg kommunen må finne måter å kompensere for kuttene, avslutter Bøe.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter