Olsen om spillolje i Tromvik: – En potensiell miljøbombe

Jens Ingvald Olsen (R) reagerer på flere liter spillolje står åpent og tilgjengelig på kaia i Tromvik. – En potensiell miljøbombe, mener han.

ROPER VARSKU: Jens Ingvald Olsen er forferdet over de store mengdene spillolje som står på kaia i Tromvika. -Det er en potensiell miljøbombe som står på allmenningskaia, hevder Olsen i sin bekymringsmelding til administrasjonssjef Britt Elin Steinveg i kommunen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Da formannskapet denne uken besøkte Tromvik i forbindelse med en annen sak, ble Olsen oppmerksom på problemet.

Store mengder olje

I en e-post til administrasjonssjef Britt Elin Steinveg skriver han at det er snakk om flere liter olje.

LES OGSÅ: Kunne firedoblet omsetningen med ny vei

– På allmenningskaia i Tromvik står en lagringstank for spillolje. Den er merket med Tromsø kommunes logo og «Anleggsseksjonen – renovasjonskontoret». Den er full av diverse spilloljeprodukter. På kaidekket rundt tanken står vel 25 kanner à cirka 25 liter med ukjent type spillolje. Flere av kannene er åpne. Til sammen kan det kanskje dreie seg om over 3000 liter spillolje av ukjent type, skriver han.

Risiko for forurensning

Ifølge Olsen står dette ubevoktet, og er tilgjengelig for hvem som helst.

– Situasjonen er fullstendig uholdbar, og kan ikke fortsette som nå. Det er en potensiell miljøbombe som står på allmenningskaia i Tromvik, skriver Olsen.

LES OGSÅ: Feiret den nye styringsmodell med en selfie

Han mener det er stor risiko for forurensing og brann. Ifølge Olsen har oljen stått på kaia lenge, og han er redd for at det også dumpes spillolje i havet, noe som skaper enda større miljørisiko. Han etterlyser hvem som er ansvarlig for dette, og at problemet tas tak i.

Skal undersøke saken

iTromsø har ikke lykkes i å komme i kontakt med Britt Elin Steinveg torsdag formiddag. Avdelingsdirektør ved avdeling for byutvikling, Øystein Nermo, forteller at de skal undersøke saken.

– Vi trenger litt tid til å finne ut hvem som har ansvaret for dette, og må sannsynligvis gå gjennom miljørådgiver, som er på ferie nå. Dette er sannsynligvis spesialavfall, og det må derfor håndteres forsvarlig, sier Nermo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter