Savner du «Skam»? Da er boka fra denne Tromsø-forfatteren noe for deg

Kjærlighet, «Gay pride» på Finnsnes og klining på kjølerommet på Burger King. Det er noen av elementene i Monika Steinholms nylanserte ungdomsroman «Nærmere kommer vi ikke».

GLEDER SEG: Signe Blix gleder seg både til å høre forfatteren snakke om boka, og å lese den.  Foto: Martin Lægland Ellingsen

nyheter

SJØGATA: I underkant av 50 litteraturentusiaster møtte torsdag kveld på Prelaten for å få med seg Monika Steinholms boklansering av sin andre roman.

LES OGSÅ: Klar med ny bok - handler om Bobbysocks paljettjakker og Gay Pride på Finnsnes

– Boka handler om Jens som flykter fra Tromsø til Finnsnes etter at han kommer ut av skapet. Det er en bok med humor som forhåpentlig får folk til å le, men som også har et alvor over seg, sier Steinholm, som har brukt et tår på å skrive boka. Det er syv år mindre enn hun brukte på debutromanen hun slapp i fjor.

Minner om «Skam»

Lanseringen skjedde i form av et «bokbad» der Steinholm leste passasjer fra boka, og diskuterer med forfatter Endre Lund Eriksen som ledet seansen. Han drar paralleller mellom romanen og en populær NRK-serie.

– Boka har flere likhetstrekk med «Skam». I både boka og serien følger du ulike karakterer fra samme univers.

LES OGSÅ: Dansk interesse for Tromsø-forfatter

«Skams» tredje sesong skal handle om den homofile karakteren Isak. Homofili er også et tema i «Nærmere kommer vi ikke».

– Dette er først og fremst en bok om kjærlighet, og så er noen av karakterene homofil. Det handler om mennesker fremfor legning eller kjønn, sier hun.

Ble starstruck

Signe Blix (12) var en av dem som møtte på lanseringa og fikk kjøpt seg en bok signert av forfatteren.

– Jeg har lest den første boka til forfatteren, så jeg gleder meg til å lese den, og høre henne snakke om boka i kveld, sa Blix like før arrangementet startet.

– Hvordan er det å møte og få signert boka av forfatteren?

– Det er gøy, og jeg ble litt starstruck da jeg møtte henne, forteller Blix.

Har troa

Endre Lund Eriksen tror Steinholm har det som skal til for å lykkes som forfatter.

LES OGSÅ: Knallstart for Tromsøforfatter

– Hun har det aller viktigste, nemlig stamina. Monika brukte åtte år på å skrive sin første bok, og nå ett år på nummer to. Hun ga aldri opp. I tillegg skriver hun med et direkte språk som åpenbart treffer veldig godt i målgruppa, sier den erfarne forfatteren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter