Tusenvis av studenter skal debutere i Tromsø til uka

Debutuka skal hurtigintigrere alle nye studentene i byen gjennom blant annet fest, konserter og øl to uker i strekk.

FEST: Driv skal fylles av studenter til Debutuka. Her fra en konsert på Driv med Karpe Diem tidligere i år. Foto: Daniel Lilleeng 

ANSVARLIG: Sandra Olsen (23) er PR-ansvarlig for Debutuka. Foto: privat 

nyheter

Studiestarten braker løs til uka, og i Tromsø starter studietilværelsen med Debutuka.

– Så langt har vi nesten 2000 studenter påmeldt, men vi regner med over 2500 påmeldte studenter og faddere innen tirsdag, forteller Sandra Olsen (23) som er PR-ansvarlig for Debutuka..

Arrangement

Det blir flere arrangement å delta på for de ferske studentene.

LES OGSÅ: Millionartist til Debutuka

– Vi har åpningsfest på Driv på tirsdag, hvor Dj & Drums spiller. På onsdag så har vi Monster-quiz. Da anslår vi at vi får rundt 700 studenter, og det kommer til å bli stappfullt på Driv. Antakeligvis må vi nekte folk inngang på grunn av brannforskrifter. Enkelte møter opp fire timer før quiz-start, for å sikre seg et bord.

I år har også debutuka et miljøvennlig preg.

– Vi skal ha en markedsdag hvor studentene kan selge eller kjøpe ting billig. Vi tenker miljøvennlig og økonomisk. Mange studenter har sikkert fått seg kjæreste i løpet av forrige år, og flyttet inn sammen slik at de nå har to av alt. Da er løsningen å selge det til noen andre for en billig penge, forteller hun.

Møtt din nye bestevenn

Olsen har selv deltatt på Debutuka tre ganger tidligere.

– Mitt høydepunkt var når jeg møtte bestevenninna mi i Telegrafbukta på grilling for tre år siden. Vennskapet har formet hele studietida mi, så jeg vet hvor viktig debutuka kan være for studentene. Det er derfor jeg jobber med debutuka selv i år, sier hun.

LES OGSÅ: Nå vil «alle» studentene i byen ha denne jobben

– Jeg vil oppfordre nye studenter til å melde seg på arrangement, være sosial og snakke med fremmede folk! Under Debutuka er det fullstendig lov, og man får sykt mye igjen for å delta, forteller Olsen engasjert.