– Eldre syklist spyttet på bilen, viste fingeren og knuste speilet

– Enkelte har null respekt for andre, sier Sondre Pedersen som raser mot en syklist.

KNUST: Her er speilet Pedersen hevder en gammel mann knuste speilet. Foto: privat 

Foto: Sonder Pedersen (18) hadde en ubehagelig opplevelse i sentrum i går. Foto: privat 

nyheter

GRØNNEGATA: – Jeg var akkurat ferdig på trening lørdag ettermiddag, og skulle kjøre for å hente ei venninne. I lyskrysset opp mot den gamle politistasjonen kommer en gammel mann på sykkel i feltet der det var rødt lys og bryter seg mellom meg og en annen bil. Jeg bråbremset og fløytet, for jeg holdt jo på å kjøre på han. Da snudde han seg og viste meg fingeren og spyttet på bilen, før han syklet vekk, forteller han.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot Pokémon-kjøring

Men ifølge den ferske sjåføren var ikke det siste han så til syklisten.

– Han syklet inn Storgata slik at jeg mistet oversikten over han. Men da jeg sto i trafikk utfor kinoen, kom han opp fra et smug med tilfart og slo speilet mitt med full kraft slik at det knuste, før han syklet vekk igjen.

Fortviler

– Jeg ble sjokkert over at en gammel mann tror han kan oppføre seg sånn, og at de gamle ikke har mer respekt. Det gjelder sikkert ikke alle, men denne mannen lager et dårlig bilde av gamle og syklister, sier han.

Dyrt

Pedersen ønsker å komme i kontakt med mannen for å få en unnskyldning.

–Jeg vil egentlig komme i kontakt med mannen for å få en beklagelse og erstatning på speilet. Det er et elektrisk speil, så det koster noen tusen kroner å fikse, og det har jeg ikke råd til. Hvis jeg ikke får tak i han, blir jeg å levere en anmeldelse, men jeg vil helst løse dette uten å involvere politiet, forteller han, forteller Pedersen som har hatt lappen i snart et år.

– Del veien

Paal-Gunnar Mathisen er pressekontakt i Trygg Trafikk. Han oppfordrer syklister og bilister til å respektere hverandre.

LES OGSÅ: Mistet førerkortet etter fartskontroll

– Stort sett går det fint, men vi opplever at det er noe amper stemning mellom syklister og bilister. Det er ikke fritt fram for syklistene, de skal forholde seg til trafikkreglene som alle andre. Det eneste syklistene kan, som ikke bilister kan, er forbikjøring på høyre side.

Han kan ikke si noe om den spesifikke hendelsen.

– Det kan godt hende begge partene var vel så ivrig i situasjonen, det er vanskelig for meg å si noe uten å kjenne til saken. Samtidig så er de motoriserte kjøretøyene de farlige kjøretøyene. Skulle det være en kollisjon er det ingen tvil om hvem som taper, og ingen bilist ønsker nok å bli drapsmann. Så vi oppfordrer folk til å tenke seg om, og være forsiktig i trafikken, sier Mathisen.