Buchardt vil fortsatt bygge hotell i Tromsø

Arthur Buchardt har ikke gitt opp sine hotellplaner i Tromsø, og mener byen har et uutnyttet turistpotensial.

HOTELLMANN: Eiendomsutvikler Arthur Buchardt (68) vil fortsatt bygge hotell i Tromsø, og mener byen har et stort turistpotensial. Foto: Ronald Johansen 

nyheter
 

Forretningsmannen, eiendomsutvikleren og hotellmagnaten Arthur Buchardt (68) har brukt betydelige mengder tid og ressurser på sine hotellplaner i Tromsø.

Diplomøkonomen ser fram til å dele sine erfaringer som foredragsholder under bytviklingskvelden «Hva skjer med Tromsø sentrum» på Clarion Hotel The Edge neste uke.

– Men jeg har jo ikke tenkt å gå ut i avisa med hva jeg skal si der, sier en lattermild Buchardt på telefon med iTromsø.

LES OGSÅ: Nå skal det snakkes om byutvikling

vignett


8 år gamle hotellplaner

Som iTromsø skrev i februar, har Buchardt brukt nærmere ti millioner kroner og tatt nærmere seksti turer til Ishavsbyen for å realisere «hotelldrømmen».

– Har du fortsatt planer om å bygge hotell i Tromsø?

– Ja, jeg er fortsatt interessert, og har generelt sett stor tro på Tromsø. Jeg har jobbet med dette i åtte år nå, og grunnen er at det er mye fisk i Tromsø, hehe.

LES OGSÅ: Slik er gigantplanene for byens nye nordlyssenter

Mye reiseliv og turisme

– Mye fisk, hva mener du med det?

– I Nord-Norge er det veldig mye reiseliv og turisme, og da må aktørene innen disse sektorene bidra til å bygge plasser disse turistene kan overnatte og trives. Plasser hvor disse folkene kan møtes, både når det er snakk om stevnemøter og landsmøter.

– Hvis det er mye fisk i havet, bør man sørge for å kaste ut garnet, er en annen måte å si det på.

– Føler du at det er et uutnyttet potensial, når det kommer til turisme i Tromsø?

– Ja!

– De er hyggelige folk

– Hvordan vil du beskrive din dialog og samarbeid med Tromsø kommune, med tanke på den potensielle byggingen av hotellet ditt?

– Jeg har hatt en god dialog med kommunen. De er hyggelige folk – det skal de ha. Men noen ganger holder det ikke å bare være hyggelig.

– Din dialog med kommunen har vel uansett ikke båret frukter foreløpig?

– La meg si det på denne måten: Akkurat nå er jeg på vei til Helsinki, hvor jeg har fått min andre tomt fra kommunen. Resultatet er at jeg nå går i gang med å bygge mitt andre hotell der.