Håkon (16) skal lære bort salgstriksene sine til proffe selgere

Ledelsen på The Edge har kastet sine øyne på Håkon Grue (16). Nå ønsker staben at unggutten skal lære bort salgstriksene sine til hotellselgerne.

SELGERJAKKE: 16-årige Håkon Grue fikk selgerjakken av salgssjef på The Edge, Eirin Iversen. Hun håper at unggutten skal tilføre selgerkorpset nye ideer. Foto: John Strandmo 

nyheter

Salgssjef på tromsøhotellet, Eirin Iversen, er klar for å starte salget av årets julebord. Som et ledd i det, har hun hanket inn 16-åringen for å få nye impulser og ideer. I går hadde musikkeleven ved Kongsbakken sin første arbeidsdag.

LES OGSÅ: Vant også som 14-åring

Håper å bidra

Det er to år siden Håkon Grue ble utropt til den beste selgeren blant fylkets elever. Gjennom elevbedriften Kjøkkenhaiene, laget og solgte han tresleiver til den store gullmedaljen. Senere har han jobbet i en av byens sportsbutikker. Nå lokker hotellbransjen.

– Jeg håper å bidra – selv om det er erfarne folk jeg skal jobbe sammen med. Men kanskje tenker jeg annerledes og på den måten kan komme med ett tips eller to, sier 16-åringen.

LES OGSÅ: Ungdomsbedrifter er nominert til NM

Unikt talent

Eirin Iversen sier at hun har store forhåpninger til unge Grue:

– Blant hundrevis av elever viste han sine evner. At han i tillegg danket ut konkurrenter fra den videregående skolen, viser at det bor noe i denne gutten, sier salgssjefen som fikk kjennskap til Håkon Grue gjennom en artikkel i iTromsø og Ungt Entreprenørskap.

I formiddag startet hun og kollegene julebordsesongen – med ulike tiltak for å selge produktet.

Håkon er sentral

– Vi oppsøkte tidligere og nye kunder. Etter hvert skal disse følges opp gjennom telefonrunder. Også her skal Håkon være sentral, understreker The Edge-sjefen.

Før arbeidet startet opp, fikk Håkon Grue utdelt selgerjakke og navneskilt med påskriften «New Star».

– Han er vår nye stjerne og da passer skiltet perfekt, sier Iversen.

Skolen viktigst

Selv om Håkon Grue liker å jobbe, er skolen viktigst.

– Jeg starter opp på musikklinjen over helgen. Men jeg skal likevel jobbe helger og i ferier. I min alder er det slik at jeg lærer nye ting hver eneste dag. Det vil jeg gjøre i hotellbransjen også, sier unggutten før turen gikk ut til kundene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter