Salgssjef på tromsøhotellet, Eirin Iversen, er klar for å starte salget av årets julebord. Som et ledd i det, har hun hanket inn 16-åringen for å få nye impulser og ideer. I går hadde musikkeleven ved Kongsbakken sin første arbeidsdag.

Håper å bidra

Det er to år siden Håkon Grue ble utropt til den beste selgeren blant fylkets elever. Gjennom elevbedriften Kjøkkenhaiene, laget og solgte han tresleiver til den store gullmedaljen. Senere har han jobbet i en av byens sportsbutikker. Nå lokker hotellbransjen.

– Jeg håper å bidra – selv om det er erfarne folk jeg skal jobbe sammen med. Men kanskje tenker jeg annerledes og på den måten kan komme med ett tips eller to, sier 16-åringen.

Unikt talent

Eirin Iversen sier at hun har store forhåpninger til unge Grue:

– Blant hundrevis av elever viste han sine evner. At han i tillegg danket ut konkurrenter fra den videregående skolen, viser at det bor noe i denne gutten, sier salgssjefen som fikk kjennskap til Håkon Grue gjennom en artikkel i iTromsø og Ungt Entreprenørskap.

I formiddag startet hun og kollegene julebordsesongen – med ulike tiltak for å selge produktet.

Håkon er sentral

– Vi oppsøkte tidligere og nye kunder. Etter hvert skal disse følges opp gjennom telefonrunder. Også her skal Håkon være sentral, understreker The Edge-sjefen.

Før arbeidet startet opp, fikk Håkon Grue utdelt selgerjakke og navneskilt med påskriften «New Star».

– Han er vår nye stjerne og da passer skiltet perfekt, sier Iversen.

Skolen viktigst

Selv om Håkon Grue liker å jobbe, er skolen viktigst.

– Jeg starter opp på musikklinjen over helgen. Men jeg skal likevel jobbe helger og i ferier. I min alder er det slik at jeg lærer nye ting hver eneste dag. Det vil jeg gjøre i hotellbransjen også, sier unggutten før turen gikk ut til kundene.