Ønsker politisk comeback: – Jeg vil på Stortinget

Nå lanserer Sandra Borch seg selv som kandidat for førsteplassen på Senterpartiets liste. – Jeg har mer erfaring, og vil være en tydelig stemme fra nord.

COMEBACK: Sandra Borch drømmer om en plass på Stortinget etter valget. Foto: Ove Caspersen 

nyheter

Det er tre år siden Sandra Borch trakk seg fra den nasjonale politikken, og gikk av som leder av Senterungdommen, Senterpartiets ungdomsorganisasjon.

– Jeg har jobbet noen år som jurist, fått litt arbeiderfaring og erfaring fra både kommunestyret i Tromsø og fylkestinget. I dag fikk jeg vite at jeg er den som har blitt foreslått av flest lokallag til å stå på førsteplassen på stortingslista. Det har overbevist meg til at jeg nå føler meg klar for et comeback, og går for førsteplassen på lista, sier hun.

Motivert

Borch er tydelig på hva som blir hennes hjertesaker i valgkampen.

– Vi må stoppe nedleggelsen av forsvaret i nord, og sette en stopper for Jan Tore Sanner sin kommunereform. Det må skje på kommunene sine premisser, og ikke på ordre fra Stortinget. Lokalpolitikerne i hver enkelt kommune må få gjøre det selv.

I dag har ikke Senterpartiet noen representanter fra Troms.

– Det blir en tøff jobb å få senterpartiet på tinget. Vi gjør det godt på meningsmålingene for øyeblikket, og jeg tror folk i fylket ser at vi trenger Senterpartiet på tinget. Nå er det ikke sikkert at jeg blir førstekandidat, nominasjonskomiteen skal først avgi sin innstilling, men jeg ønsker å lansere at jeg er motivert og har lyst på topplasseringen.

– Jeg ønsker å være en tydelig politiker, og det tror jeg at jeg har rykte på meg for å være. Jeg savner å delta i de politiske diskusjonene og politiske beslutningene i Oslo.

Flere kandidater

Kjell Sverre Myrvoll er leder av nominasjonskomiteen for Senterpartiet i Troms.

– Vi har fått flere forslag fra lokallagene om hvem som skal på førsteplassen, men flest på Sandra Borch, og deretter på fylkesråd Ivar B. Prestbakmo. Nominasjonskomiteen vil legge fram et forslag i slutten av august, så er det opp til nominasjonsmøtet å velge lista.

Myrvoll synes det er positivt at Borch er tydelig på sine ambisjoner.

– Det er alltid bra at våre kandidater marker seg, og vi vil ha en åpen nominasjonsprosess. Samtidig så er det flere dyktige kandidater å velge mellom, sier han.

– Ligger det an til kampkvotering mellom Borch og Prestbakmo om førsteplassen?

– Det vil jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt.