Flyttet butikken ut i finværet

Da sommeren gjorde et uventet comeback flyttet like gjerne Johannes Bøckmann (16) og Tage Helland (16) butikken ut på gata.
nyheter

KIRKEGATA: De to unge selgerne jobber på Tromsø bruktbokhandel.

– Vi vil få butikken ut i godværet. Det er frisk luft og vi får vist fram butikken. Butikken ligger jo litt gjemt, og det er ikke alle som vet den er der. Derfor er dette en fin måte å få vist oss fram, sier Bøckmann.

Kaffe og brownies

Man kan kjøpe litt av hvert hos butikkens utebod, som hovedsakelig er kjent for lego, tegneserier og bøker.

– Vi selger kaffe og brownies til folket. Det er jeg og fattern som laga browniesen i morges. Eller, egentlig mest fattern, sier Helland.

De jobber begge litt deltid på Tromsø bruktbokhandel.

– Jeg foreslo å flytte butikken ut når det ble så godt vær ute. Det tok litt planlegging, så vi rakk ikke gjøre det på torsdag, men vi skal holde boden åpen i morgen også. Det var ikke så vanskelig å overtale eieren av butikken til å gå med på det, for det er pappa, forteller Bøckmann.

Gispende barn

– Det beste med å jobbe ute er at vi får møte masse folk. Særlig barn gisper når de ser de store legoboksene og kommer bort hit. I tillegg er det jo gøy å få lurt brownies på alle vi kjenner, sier Helland lurt.