Gigantakvariet i Kystens Hus tømmes

Lekker som en sil

Gigantakvariet ble en kortvarig glede for store og små. Nå foretar Kystens Hus en kontrollert tømming på grunn av en lekkasje.
nyheter

Vaktmester Kjell-Inge Håkonsen sier at det vil ta noen dager før de 90.000 literne med sjøvann er tappet ut. Deretter skal fugene, som er årsaken til lekkasjen, skiftes.

Her er tørketiden 1–2 måneder.

Dårlig håndverk

– Det kan se ut som at lekkasjen skyldes dårlig håndverk. Det er sterkt beklagelig fordi akvariet er blitt en stor attraksjon på kaikanten. Nå kan det ta måneder før alt er på plass igjen, sier Håkonsen.

LES OGSÅ: Imponert over gigantakvariet

Han forteller at det er en stund siden lekkasjen ble avdekket. Siden er det iverksatt mindre tiltak som ikke har gitt ønskede resultat.

Balansegang

– Denne prosessen er en balansegang av dimensjoner. Tappingen må foregå sakte for å unngå nye skader. Det samme er tilfelle når 90.000 liter kaldt sjøvann skal tilbake i et romtemperert akvarium.

LES OGSÅ: Endelig er gigantakvariet på Kystens Hus åpnet

Ifølge Håkonsen skal Kystens Hus benytte anledningen til å vurdere sammensetningen av skapninger i akvariet.

Må skilles

– Vi ser at både torsken og steinbiten har lagt sin elsk på kongekrabbene – spesielt i forbindelse med skifte av skall. Derfor snakker vi om å bygge et skille mellom disse slik at vi unngår mer dramatikk, sier Kjell-Inge Håkonsen.

Daglig leder ved Kystens Hus, Lena Pettersen, forteller at de ennå ikke vet hvor mye reprasjonen av akvariet vil koste.