Han skal gjøre tromsøværingene oppmerksomme på viral-bløffer

Mediegranskeren Jack Werner kommer til Tromsø.

HOLDER FOREDRAG: Jack Werner Foto: Magnus Bergström/Wikmedia iCommons 

nyheter

29. august kommer den svenske journalisten og mediegranskeren Jack Werner til Tromsø for å holde foredrag i regi av Troms Journalistlag.

Foredraget skal handle om sosiale medier, som Werner er svært kritisk til.

LES OGSÅ: Han hacket Facebook og Kim Kardashian - nå kan du møte ham (for abonnenter)

Advarer mot sosiale medier

Werner var journalist i svenske Metro, der han i 2013 startet «Viralgranskaren» - en artikkelserie som vil til livs alle usannheter og halvsannheter som går viralt i sosiale medier.

I foredraget skal han rette et kritisk blikk mot sosiale mediers håndtering av journalistiske problemstillinger, og advare både media og demokratiet. Det melder Troms Journalistlag i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fylkesmannen hentet NRK-profil til sjefsjobb

Samarbeid med Nord Universitetet

Journalistlaget har samarbeidet med Nord Universitet i Bodø for å få opp Werner til Nord-Norge, og både iTromsø, Nordlys og NRK Troms har bidratt økonomisk for å få det til.

Foredraget er slett ikke ment kun for journalister, eller mennesker i mediebransjen.

– Vi mener det ble for smalt å la Jack Werner snakke bare til journalistene i byen. Bruk av sosiale medier er noe som angår oss alle, og vi ønsker derfor tromsøpublikum velkommen til å høre Jack Werner fortelle, og siden stille spørsmål, sier Tom Benjaminsen, leder i Troms Journalistlag, i en pressemelding.

LES OGSÅ: «Spenn sikkerhetsbeltet!»

Foredraget skal holdes på The Edge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter