Den som venter på noe godt

Det er nesten et halvt år til det skjer. Men publikum kan vente seg noe spesielt når Ståle Gerhardsen kommer til Krane Galleri med utstillinga «Takk for at du venter (din samtale er viktig for oss)».

VENTETID: I februar kommer Ståle Gerhardsen til Tromsø med utstillinga «Takk for at du venter (din samtale er viktig for oss)». Inntil da er det bare å vente. Foto: Helge Matland  Foto: Helge Matland

STÅLE GERHARDSEN
  • Kunstner, grafisk designer, illustratør og reklamemann
  • Tidligere musiker under navnet Ståle Stiil. Ga som 11-åring ut albumet «Yo» som solgte til dobbel platina
  • Født 1980
  • Bosatt i Trondheim
  • Åpner 10. februar i Krane Galleri utstillinga «Takk for at du venter (din samtale er viktig for oss)»
nyheter

SJØGATA: Gerhardsen hadde tidligere i år separatutstillingen «Absolute Music 9» på Galleri SG i Trondheim, der de satte besøksrekord og det hele endte opp med at mange hjem nå draperer veggene sine med verk fra Gerhardsen.

Det var på denne utstillingen at Cathrine Krane Vassmyr på Krane Galleri fikk øynene opp for kunstneren og hans mange påfunn. Nå har han vært i Tromsø for å ta galleriet nærmere i øyesyn før utstillinga som åpner 10. februar.

Konsept og salgbarhet

– Jeg liker og jobbe med en retning – eller en rød tråd – i utstillingsprosjektene mine. Og jeg tror det på mange måter også gjør det greiere for publikum å få et forhold til det jeg arbeider med, sier Ståle Gerhardsen.

LES OGSÅ: Bymalerne stiller ut sammen

Han er opptatt av selve prosessen med å skape ei utstilling, og han er opptatt av å inkludere sitt publikum i arbeidet. Dermed blir sosiale medier viktig for ham. Som da han tidligere i sommer testa sin egen personlige merkevare i sosiale medier og fikk overveldende respons.

– Det varma at det er flere enn mora mi som er glad i meg, kommenterer Gerhardsen.

«Usett»

Han gikk ut på Facebook med ei melding om at han skulle lage 24 silketrykk helga etter. Motiv og farge ble holdt hemmelig. De som ville kunne forhåndskjøpe for 1.250 kroner trykket. Venta en til motivet var kjent, ville det koste 2.000. Et par dager senere var alle trykkene solgt – før de var produsert.

– «Usett» var en historie om å selge skinnet før bjørnen var skutt. Responsen var overveldende, og det handler nok mye om at de som kjøpte fikk mer enn et bilde. Med på kjøpet fikk de en opplevelse som også inneholdt spenning og uvisshet, sier Ståle Gerhardsen.

– I Trondheim har jeg et navn, er en kjent figur etter å ha holdt på i mange år med mange prosjekter bak meg. Det er nok ikke like enkelt for meg i Tromsø, legger han til.

Ventetid

– At jeg også jobber i et reklamebyrå, har lært meg mye om kommunikasjon, å spisse budskapet og nå ut. Det har vært bra for meg å ha en fot i begge leirer, mener Ståle Gerhardsen.

Nå er han godt i gang med arbeidet mot utstillinga i Tromsø. Det vil bli ei utstilling med både maleri, illustrasjoner og trykk.

LES OGSÅ: Bok om kunstmuseets skatter

– Det vil selvsagt også bli noen drodlerier som blir til mens man sitter i telefonen og venter på svar mens man lytter på en gammel forferdelig slager spilt på saxofon. Jeg holder også på å bygge om en gammel telefon med nummerskive slik at besøkende på utstillinga der og da får oppleve ventetida som aldri tar slutt, forteller Ståle Gerhardsen.

Han opplyser at han i utstillinga også vil utforske flere aspekter av tid; tidspress, køkultur, venting, stillheten etter en overlagt løgn og sløsing av tid.

Blanke ark

– I dagens samfunn er alle så travle, og det alle prater om er hvor lite tid de har til det de egentlig skulle ha gjort, sier Gerhardsen.

Hans humor og allsidige strek har også en gang tidligere avlagt Tromsø et besøk. Også da spilte tid en rolle. Sammen med tromsøkunstneren Jens K. Styve hadde han et prosjekt på Café Cirka hvor de begynte med blanke ark om morgenen og 12 timer senere hadde de ei salgsutstilling med fulle hus.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter