Så skadelig kan pølser og vin være

Denne statistikken får deg nok til å tenke litt over livsstilen din.
nyheter

David Spiegelhalter, professor ved Universitetet i Cambridge, har utarbeidet statistikk som gir oss «svaret» på hvilken konsekvenser våre livsstilsvalg har på kroppen.

Les statistikken her

Er du kanskje en av dem som unner deg noen glass vin om dagen? Eller ser på TV to timer om dagen? Det kan i så fall gjøre at du eldres raskere, ifølge Spiegelhalter.

BBC har utarbeidet illustrasjoner for vise tematikken Spiegelhalter tar opp i sin statistikk.

LES OGSÅ: Så mye sex har vi - og så mange «faker» orgasme

20 sigaretter om dagen

De skriver blant annet at dersom du røyker 20 sigaretter om dagen, forkorter det livet ditt med syv år. Det vil si at for hver sigarett du tar, kommer du 15 minutter nærmere graven.

Ifølge illustrasjonen til BBC vil du forkorte livet ditt med ett år, dersom du ser på TV to timer om dagen. Det samme gjelder hvis du spiser to pølser om dagen. Dersom du drikker tre glass vin om dagen forkortes livet med fire måneder for menn, og 16 måneder for kvinner.

Trening

Men det finnes også lyspunkter. Hvis du trener 20 minutter hver dag, vil det ifølge statistikken, gi deg to ekstra år. Mellom to og tre kopper med kaffe om dagen vil gi deg et ekstra år, hevder de.

I artikkelen påpeker de at du ikke kan veie opp for et «dårlig» valg med et «bra» valg. For eksempel uansett hvor mye frukt du spiser, vil 20 sigaretter om dagen sende deg tidligere i graven.