Gjennom Ungt Entreprenørskaps program «Økonomi og karrierevalg» har ansatte i Sparebanken Nord-Norge lært bort personlig økonomi til over 80 prosent av ungdomsskoleelevene i Troms.

– Vi som bank har et stort engasjement for landsdelen vår. Gjennom deltakelse i programmet «Økonomi og karrierevalg» levendegjør vi dette engasjementet. De unge får nødvendig kunnskap, lærerne deltar aktivt og vi fra banken får en inspirerende opplevelse. Dette er et kinderegg!, sier Lars Nymo Trulsen, banksjef Personmarked Tromsø, i en pressemelding.

Vant pris

Tirsdag vant banken pris for engasjementet under Finans Norges skolekonferanse for finansbedrifter i Oslo. I juryens begrunnelse het det blant annet at «Banken viser et samfunnsansvar til etterfølgelse».

I pressemeldingen påpekes det at statistikk viser at flere unge opplever betalingsproblemer og betalingsanmerkninger, noe som kan gi dem problemer i lang tid.

- God læring

– Finansnæringen ønsker å bidra med økonomiopplæring til de unge og legger store ressurser ned i dette arbeidet. Gjennom opplæringen når medarbeidere fra bankene ut til de unge med kunnskap og erfaringer fra det virkelige liv. Dette danner grunnlag for engasjement og god læring, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge i meldingen.