Nylig gikk Hilmarsen ut mot både gårdeiere og ordfører Kristin Røymo, som han antydet motarbeidet hotellplanene. Han fikk imidlertid raskt svar fra Nils Kristian Sørheim Nilsen i Næringsforeningen.

– Hilmarsen tar totalt feil når han peker på gårdeierne i Tromsø som en slags bremsekloss for byutvikling. Jeg har ikke opplevd et eneste tilfelle av at byens gårdeiere har uttalt seg negativt om andres hotellplaner i byen, fortalte han til iTromsø.

Les mer: Hilmarsen: – Flere krefter motarbeider Buchardt-planene (iTromsø Pluss)

Utfordrer

Det holder ikke, mener den tidligere byrådslederen.

– Jeg utfordrer Næringsforeningen til å være positiv til et nytt hotell, og faktisk gå ut og si at de ønsker denne etableringen, sier han.

– Er du kritisk til Næringsforeningens opptreden i denne saken?

– Jeg har bare godt å si om Næringsforeningen og deres arbeid for å skape liv i sentrum og legge til rette for nytt næringsliv. Men det jeg savner generelt i Tromsø er at man tar imot dem som ønsker å investere i kommunen, omfavner prosjektene og er positive til de.

Under byutviklingskvelden som iTromsø arrangerte torsdag, fortalte Buchardt om han har jobbet motstrøms for å få bygget et hotell i Tromsø.

– Jeg har vært virksom i Tromsø i åtte år, men ikke fått til noe som helst. Her har jeg ikke fått gjennomslag for noe – mens jeg i andre byer har kunnet gjennomføre store prosjekter som har bidratt til flott byutvikling, uttalte han.

– Det er ikke godt nok hvis vi har holdt på i åtte år med et sånt prosjekt, uten å få det vedtatt. Her er noen som vil investere en halv milliard i kommunen, det bør vi ta imot med åpne armer, mener Hilmarsen.

– Ingen Buchardt-policy

- INGEN POLICY: Administrerende direktær i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen, påpeker at de generelt er positive til investeringer i byen, men samtidig at de ikke har noen egen Buchardt-policy i foreningen.

Nils Kristian Sørheim Nilsen, administrerende direktør i Næringsforeningen, stiller seg uforstående til Hilmarsens oppfordring.

– Vi har ingen Buchardt-policy i Næringsforeningen. Ingen vedtak verken i styret eller ulike fagråd tilsier at vi spesifikt skal støtte hans prosjekt. Vi er generelt sett positive til investeringer i byen, og i det bildet stiller Buchardt på lik linje med andre, skriver han i en SMS til iTromsø.

Nilsen påpeker videre at alle i foreningen er svært positive til investeringer i, og utvikling av byen. Dette gjelder ifølge direktøren særlig gårdeierne og entreprenørene.

– De fleste tjener på økt attraktivitet og aktivitet. Vi har også for lite risikovillig kapital i nord, og da er det utmerket at investorer kommer inn med slik kapital, sier han, og fortsetter:

– På denne bakgrunn er det ingen problem å støtte enhver investering i byen. Det skaper næringsutvikling og arbeidsplasser. På den andre siden: Vi jobber for våre medlemmers interesser. Buchardts selskap er ikke medlem, og da bruker vi heller ikke mer tid på den saken, konstaterer han.