Fra nyttår får du ikke parkere gratis med elbil lenger

Det er besluttet at en av godene man tidligere har hatt som elbil-fører, nå blir fjernet.

ELBIL-PARKERING: Fra nyttår vil ikke elbilister kunne parkere gratis lenger. Illustrasjonsfoto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

ANBEFALER IKKE: Komitéleder for byutvikling-, miljø- og transportkomiteen, Ragni Løkholm Ramberg (Ap), anbefaler ikke at ebiler skal få gratis parkering i Tromsø etter nyttår.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Før sommeren ble det kunngjort en ny forskrift om parkering. Denne forskriften trer i kraft 1. januar 2017.

Les også: – Det skal ikke straffe seg å bruke elbil

Fra stat til kommune

Her kommer det blant annet fram at mens elbiler tidligere kunne parkeres gratis på kommunale parkeringsplasser, må nå kommunene selv innføre betalingsfritak for disse bilene. Altså er hovedregelen at elbilister må betale for parkeringen, som alle andre, med mindre kommunen aktivt beslutter et fritak.

Det er Side 3 som først omtalte saken.

Les også: Frekk sjåfør forsøkte å snike seg unna p-boten ved å legge den på Barbros bilrute

Må ha urskive

På Tromsø parkerings hjemmeside opplyses det per i dag at elbiler har rett til gratis parkering på offentlige avgiftsbelastede parkeringsplasser, dersom det er montert en urskive i frontruten.

Ragni Løkholm Ramberg (Ap), komitéleder for byutvikling-, miljø- og transportkomiteen kjenner ikke til at det er diskutert i kommunen om man vil gå inn for gratis parkering etter nyttår.

Les også: Sjekk svaret Maria fikk da hun ville lade elbilen ved studentboligen

Vil ikke anbefale gratis

– Men jeg vil ikke anbefale oss å gå inn for en sånn løsning for elbiler, sier hun.

– Det er allerede mange svært gunstige ordninger for dem som velger å kjøpe elbil fremfor bil på fossilt drivstoff. Det går kanskje an å se for seg en rabatt som ytterligere et insentiv, men når det kommer til parkering er jo elbil et akkurat like stort problem som alle andre biler: De tar plass.

Vil ha likebehandling

Hennes klare råd er at bilistene skal likebehandles.

– Og så tror jeg lademuligheter fra Fauske til Tromsø er langt viktigere når folk skal vurdere elbil eller ikke, legger hun til.

Tore Harry Paulsen, direktør i Tromsø parkering, viser til at det er kommunen som skal avgjøre om elbiler fortsatt skal ha gratis parkering på kommunale offentlige parkeringsplasser i Tromsø eller ikke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter