Tilbake til universitetet:

Dommer Jens Edvin A. Skoghøy forlater Høyesterett

Jens Edvin A. Skoghøy (61) har sagt opp sin stilling i landets øverste domstol. I løpet av vinteren er han tilbake som professor ved det juridiske fakultet.

BLID: Jens Edvin A. Skoghøy (61) vender tilbake til Tromsø for å jobbe som professor.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

BREIVIKA: Skoghøy, som opprinnelig er fra Ringvassøya, har vært dommer i Høyesterett siden 1998 – i 18 år. Tidligere i sommer kjøpte familien en enebolig på Lunheim. I dag sa 61-åringen opp dommerstillingen. Sånn sett er det klart at retretten til Tromsø og universitetet har vært planlagt en stund.

Bestemt lenge

I en kommentar sier Skoghøy at han allerede i forbindelse med sin egen 50-årsdagen diskuterte flytting med kona.

– Den gang bestemte vi oss for å vente til neste store feiring. Like før, ble embetet som justitiarius ledig. Da flere oppfordret meg til å søke, valgte vi å legge flytteplanene på is. De ble tatt fram igjen da en annen ble ansatt, sier Skoghøy.

I løpet av vinteren

Den avtroppende høyesterettsdommeren vet ikke når han er på plass ved fakultetet i Breivika.

– Jeg har sagt at jeg kan stå i jobben til min etterfølger er på plass. Det vil forhåpentlig skje i løpet av vinteren. I mellomtiden blir familien i Oslo, sier 61-åringen.

Advokat og professor

Skoghøy tok sin juridiske embetseksamen i Oslo i 1980. Etter det var han privatpraktiserende advokat fra 1983-87 og fikk møterett for Høyesterett fra 1988. Han var utdanningsstipendiat ved Universitetet i Tromsø fra 1988-90, ble så dr. juris og senere professor fram til han begynte i Høyesterett.

Skoghøy har skrevet en rekke bøker i blant annet tvistelov, panterett og sivilprosess.