Etter at søknadsfristen gikk ut har kommunen mottatt syv søkere til den toårige engasjementsstillingen, med muligheter for forlengelse. Stillingen er opprettet i forbindelse med revisjon av gjeldende sentrumsplan, og i utlysningsteksten søkes det etter en «prosjektleder som kan tenke nytt og visjonært for byen vår».

Les også: Gårdeierne slår tilbake mot Øyvind.

Syv søkere

– Jeg har alltid vært interessert i byutvikling. Da jeg så at de utlyste en egen stilling for å utvikle sentrum, tenkte jeg at den må jeg søke. Jeg mener Tromsø sentrum er en unik plass med mange gode kvaliteter. Det er alt jeg vil si nå, jeg har ikke tenkt å drive aktivt jobbintervju gjennom mediene, sier en humrende Hilmarsen (44).

Han er i dag ansatt som daglig leder ved Senter for fjernmåling, en stilling han gikk tilbake til etter at valgnederlaget i fjor høst.

I tillegg til Hilmarsen er det seks andre søkere. Den ene, en mann, er unntatt offentlighet:

• Kim Alexandersen (24), systemkonsulent, Tromsø

• Dag Snorre Andersson (54), overing. plan/rådgiver, Mysen

• Tina Sætrum (28), konsulent i sikkerhet og risiko, Harstad

• Bror Hartviksen (49), kontorsjef, Tromsø

• Asgeir Fagerli Langberg (23), butikkmedarbeider, Olderdalen

Les også: Hilmarsen: - Flere krefter motarbeider Buchardt-planene.

Lede arbeidet

Prosjektlederen skal lede arbeidet med revisjon av sentrumsplanen.

– Mål og strategier for fremtidens Tromsø skal formuleres, og arbeidet skal skje i en åpen og inkluderende prosess med næringslivet, gårdeiere, sektorinteresser, politikere og alle brukere av sentrum, heter det i utlysningstesten.