Det mener administrasjonen i kommunen, som har fremmet forslag for formannskapet om å vedta at planene blir lagt ut til offentlig høring.

I forslaget til vedtak – som er undertegnet av administrasjonssjef Britt Elin Steinveg og avdelingsdirektør Øystein Nermo – skriver man at «planforslaget på en tilfredsstillende måte viser hvordan alle de kryssende hensyn som gjør seg gjeldende ved etablering/utvidelse av skytebanen kan ivaretas. Planforslaget viser at tiltaket er mulig og realistisk».

Den nye skytebanen skal ha en 200 meters riflebane, en hundremetersbane, pistol- og skeetbaner.

Tromsdalen stenges 1. september

Skytebanen i Kjoselvdalen skal overta virksomheten fra skytebanen i Tromsdalen som nå skal stenges.

Det daværende byrådet vedtok i møte i juli i år at all skyting i Tromsdalen skal stanses fra 1. september.

Planene på utvidelse og modernisering av skytebanen i Kjoselvdalen er møtt med kraftige protester fra naboer som mener at de vil bli rammet av en lang rekke ulemper – som støy og økt trafikk.

Administrasjonen mener imidlertid at disse ulempene vil bli avbøtt.

«Ved den planlagte utvidelsen av skytebanen i Kjoselvdalen skal det gjøres omfattende sikkerhets- og støytiltak», skriver man.

Når disse tiltakene er gjennomført – blant annet bygging av voller og andre fysiske lydhindringer – vil nabolagene nærmest skytebanen havne utenfor såkalt «gul støysone».

Forsvarlige planer

Likevel innrømmer administrasjonen at skytingen kan være til sjenanse for naboene – men man mener at dette er til å leve med.

I forslaget heter det: «Lyd er også gjenstand for subjektive

opplevelser, og følgelig kan man ikke se bort fra at lyd fra skytebane, til tross for en substansiell støyreduksjon, fortsatt kan bli oppfattet som støy, til tross for at man befinner seg utenfor gul støysone. Likevel mener administrasjonen at en utvidelse av dagens skytebane i Kjoselvdalen, med de foreslåtte sikkerhet- og støytiltak, er forsvarlig».

Administrasjonen foreslår at planene for skytebanen sendes ut på offentlig høring i seks uker.