Vil nekte frisørsalong å servere alkohol

Frisørsalongen Studio 5 på Stortorget har lyst til å servere sine kunder øl og vin. Administrasjonen i kommunen er ikke positiv til søknaden.

SERVERING: Sandra Furuhovde håper å kunne servere vin fra baren/resepsjonen i hennes nye frisørsalong. Men administrasjonen i kommunen ønsker ikke å gi tillatelse til dette.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

I sin søknad beskriver salongen, som åpnet tidligere i år, hvordan man ønsker å lage et helt nytt konsept for skjønnhetspleie med brudestyling, «bli ny-dager» og VIP-kvelder. Ved slike arrangement vil det ifølge søknaden være naturlig å drikke vin for å markere hendelsen.

Ifølge søknaden vil en skjenkeløyve gi et sentrumsløft.

Det har salongen imidlertid ikke fått støtte for hos administrasjonen i kommunen – som gir tommelen ned.

Neste tirsdag skal formannskapet behandle saken, og i saksfremlegget som politikerne vil få servert så anbefaler administrasjonssjef Britt Elin Steinveg at søknaden avslås.

I begrunnelsen skriver Steinveg at søknaden er i strid med kommunens skjenkereglement som sier at skjenking «kan skje på spisesteder, skjenkesteder med liten eller ingen matservering, hoteller og selskapslokaler. Frisørsalong faller ikke innenfor denne bestemmelsen».