Skole vil ha slutt på villmannskjøringen

Skoleledelsen på Skittenelv går nå ut og ber om en slutt på hasardkjøringen på skolens fotballbane.

DYPE SPOR: Skolebanen har hatt bil-besøk tidligere, da var sporene 10–15 cm dype. Foto: Privat 

nyheter

– Jeg ønsker egentlig ikke å gjøre en stor sak av det hele, men det er veldig uheldig at noen bruker fotballbanen til å kjøre bil. Det ødelegger for skolebarna som ønsker å kunne bruke banen til det den er til for, nemlig ballspill, sier rektor Thomas Smith.

Ekstra ille var det at banen nylig var satt i tipp topp stand i forbindelse med Ulftinddagen i bygda.

LES OGSÅ: Vil ha trygge soner rundt skolene

Holde øynene åpne

Skolen skriver følgende på Facebook:

«Vi håper alle som bor i nærheten av skolen kan hjelpe oss å holde et øye med banen, slik at vi klarer å ta vare på den for ungene på skolen og i bygda sin del».

Skolen har også lagt ut bilder på hvordan fotballbanen så ut etter de uønskede og motoriserte besøkende.

– Det er ikke blitt så dype spor denne gangen, for banen var heldigvis ganske tørr. Men forrige gang det skjedde ble det 10–15 cm dype spor i banedekket, forteller rektoren.

LES OGSÅ: «Barna skal ha en trygg skolevei»

Preventiv virkning

Skolens publisering av bildene har ført til en omfattende debatt i nærområdet.

– Vi håper at publiseringen får en preventiv virkning og at folk holder øynene åpne, sier Smith.

Det finnes en bom ved innkjøringen til skolegården, men ifølge Smith har skolen ikke lov til å holde denne stengt.

– Brann og redning må ha fri adkomst dersom det begynner å brenne, så derfor må bommen stå oppe, sier han.

Klar melding

Smith og skolen har også en beskjed til dem som har brukt skolebanen som motorarena:

«Hvis den/de som har kjørt der leser dette, oppfordrer vi deg/dere til å slutte med dette, og ingen blir heller lei seg om du/dere kommer en kveld med rive og spade for å jevne ut sporene. Ta heller kontakt med Ramfjordmoen motorstadion om dere ønsker å leve ut drømmen om å kjøre bilcross».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter