Nok en ansatt smittet av MRSA-bakterien

Det er avdekket et nytt funn av MRSA-bakterien ved UNN.

  Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen

nyheter

– Etter at nye prøver nå er analysert er det avdekket ett nytt positivt tilfelle av MRSA-bakterien ved nyfødt intensiv ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø, skriver Per-Christan Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN i en e-post tidlig fredag ettermiddag..

Fra før er det totalt fire pasienter på nyfødt intensiv som har testet positivt på MRSA-bakterien, som er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika. Én pårørende til pasient ved avdelingen, samt en pasient som er overført til Nordlandssykehuset før bakterien ble påvist ved UNN, har testet positivt.

Tre positive prøver

Den positive prøven gjelder for én av de drøyt 70 ansatte som er tilknyttet avdelingen. Vedkommende er midlertidig tatt ut av jobb ved nyfødt intensiv, opplyser UNN.

LES OGSÅ: UNN stenger nyfødtavdeling etter MRSA-smitte

Av totalt 71 ansatte som så langt er testet er det tre positive prøver, mens 57 så langt er bekreftet negative. De øvrige prøvene foreligger det foreløpig ikke svar på.

Ingen endring

Ifølge UNN gjenstår det i tillegg tester av et fåtall ansatte, som vil bli gjennomført så snart det praktisk lar seg gjøre.

LES OGSÅ: Ett barn til smittet av MRSA i Tromsø

– Ut over dette er det ingen endring i situasjonen for dem som har testet positivt, og driften ved nyfødt intensiv foregår fortsatt bak stengte dører, skriver Johansen.

LES OGSÅ: Slik takler UNN bakteriemarerittet

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter