Flytter poker-mesterskap fra Bodø til Tromsø

Arrangerørene av nordnorsk mesterskap i poker har lagt sin «pokerfestival» til The Edge i Tromsø denne høsten.

Illustrasjonsbilde. Foto: Christoffer Hansen / PokerNorge 

ARRANGØR: Thomas Udness og Global Poker Tours arrangerer det andre lovlige nordnorske mesterskapet i pokerspill i Tromsø om to uker. Foto: Privat 

nyheter

Det er andre gang nordnorsk mesterskap i poker går av stabelen, som er en delfinale som leder til norgesmesterskapet på Gardermoen i slutten av november.

I fjor ble det første lovlige nordnorske pokermesterskapet arrangert i Bodø, med kun 148 deltakere. I og med at arrangementet i år er flyttet til Tromsø, forventer arrangøren fullt hus. Maksimalt antall spillere er fire hundre under mesterskapet, som går av stabelen 17. og 18. september på Clarion Hotel The Edge.

Seminar med pokerstjerne

Arrangør Thomas Udness fra Global Poker Tours omtaler konsekvent mesterskapet som «pokerfestival», da det er mer enn kun kortspill på plakaten om to uker.

– Det blir en stor happening i Tromsø! I tillegg til pokerspilling, byr vi på pokerseminar og sosiale happenings, med blant annet DJ på kveldstid.

– Seminaret vil være med presidenten i Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, samt Norges beste og mest kjente pokerproff Johnny Lodden. Vi vil gi et bredt tilbud til alle pokerinteresserte, sier Udness.

Åpent for alle

Mesterskapet er åpent, så alle er velkomne til å melde seg på, såframt de har fylt atten år, og har 1.500 kroner å punge ut for deltakelsen. Sjansene for å gå videre til Norgesmesterskapet i høst, er ikke avskrekkende.

– Lørdagen vil bestå av to innledende runder, eller «heat», om du vil. De beste går så videre til finalen på søndag, og cirka en femtedel av deltakerne vil kvalifisere seg til hovedmesterskapet.

– De beste i Europa og verden

Udness presiserer at mesterskapet er et proft opplegg, med flinke aktører involvert.

– Dealerne som kommer oppover er blant de beste i Europa og verden, pluss noen norske representanter. I fjor gjorde to av de norske dealerne det såpass godt at de fikk jobb hos European Poker Tour. Vi har også hatt et veldig godt samarbeid med Clarion i Tromsø.