Grugleder seg til hip hop-kvelden

Steinar Albrigtsen tok seg videre fra gårsdagens utslagsrunde av NRK-programmet «Stjernekamp».

STJERNEKAMP: Steinar Albrigtsen under innspillingen av «Stjernekamp» lørdag. Foto: NRK 

nyheter

OSLO/TROMSØ: Med en versjon av Merle Haggards «That's the Way Love Goes» tok Steinar Albrigtsen seg videre av «Stjernekamp»s andre runde av totalt 10.

– Det var en ære å få hedre Merle Haggard lørdag. Det er viktig å ikke glemme gamle helter, sier Albrigtsen, som har det å hedre artister som en rød tråd i programmet.

Må danse

I tv-programmets første runde gjorde han stas på Sverre Kjelsbergs Pussycats-låt «Purdy Patsy».

– Det var rett fram rock'n'roll! Det er kjempemorsomt når du har så flinke musikere med deg.

Men nå begynner virkelig alvoret for countryartisten som virkelig har vært i komfortsonen under sjangrene «rock» og «country». Neste lørdag er det nemlig «Motown» og «soul» som gjelder.

– Da må jeg nok danse så mye at Michael Jackson ville blitt misunnelig. Jeg er kanskje ikke kjent for å bevege meg mye, men jeg tror jeg må røre litt på overkroppen og være løs og ledig, sier artisten, som ikke legger skjul på at direktesendt TV ikke er innenfor hans komfortsone.

Gruer seg til hip hop

– Jeg er nærmest allergisk mot det. Selv om jeg har vært med i gamet lenge er det lett å gå i fella ved å tenke for mye på at det er direkte. Men det er jo en stor del av konseptet, og jeg jobber mye med å roe nervene foran sendingen.

Albrigtsen har bestemt seg for låten «Your Love Keeps Lifting Me Higher» av Jackie Wilson, som han har som mål å gjøre til sin egen.

Om hammerfestingen tar seg videre fra neste runde venter «storband» og deretter «hip hop». Noe Albrigtsen ser på som en stor utfordring.

– Jeg kan vel si at jeg grugleder meg til hip hop, men det blir veldig morsomt å teste det. I forhold til «storband» har jeg allerede sett for meg en Nat King Cole-låt med bakgrunn av at min far hadde han som sitt store forbilde.

Husk å stemme

Countryartisten, som lenge var bosatt i Tromsø, forteller at han ikke har store ambisjoner om å vinne, men å få prøvd ut mest mulig av sjangrene som blir valgt. Likevel merker han at det handler mest om å ha fansen i ryggen, og kanskje ikke først og fremst om å gjøre en god jobb på scenen.

– Jeg har vært etablert lenge og har mitt publikum. Vi vant «Korslaget» for noen år siden, og det var en kjempestor opplevelse.

– Jeg ser på vår Facebook-side at noen kommenterer at de visste at du kom til å gå videre og at det dermed ikke var vits å stemme.

– Det er veldig skummelt om folk tenker slikt. Folk må huske på å stemme på den de vil ha videre.