Menn trenger en kveld med gutta

Trenger dere gutta en god grunn til en heisatur med kompisene? Her kommer én: Forskere har funnet bevis for at en hver mann trenger en skikkelig møljetur ute med vennene sine...
nyheter

Tysk forskning viser at en tur ute med gutta senker mannens stressnivå ytterligere enn ute sammen med sin partner, skriver avisen The Telegraph.

Forskere ved universitetet i Götttingen fant nemlig ut at stresshormon-nivået hos menn økte når de var sammen med sin partner eller andre familiemedlemmer. Men da de var i en gruppe med andre hanner var de mye mer avslappet og led mindre av angst.

Rapporten blir nå sett på som en veldig god unnskyldning for menn til å ta en ekstra lang kveld ute med guttegjengen.

Forskningen er basert på observasjoner av Berberape, en type som viser bemerkelsesverdig menneskelignende sosial atferd. De oppdaget også at stress-relaterte sykdommer oftest oppstod blant kvinner eller par.

I tillegg la de merke til at menn er flinke til å passe på hverandre. For aper betyr dette å plukke innsekter og lopper av hverandres rygg.

- Hanner kan leve hver for seg og kjempe brutalt om tilgangen til kvinner, men menn kan også utvikle sterke bånd sammen med en gruppe venner, sier Christopher Young, ved universitetet.