Bruker forsvarsfly i søket etter seilbåt

Mandag fortsetter søket etter den forsvunnede seilbåten "Argo".
nyheter

Fredag 25. august forlot seilbåten "Argo" Tromsø havn med retning Svalbard. Der skulle båten være fremme 30. eller 31. august.

Lørdag 3. september ble båten, som har norsk båtfører fra Nordland, meldt savnet.

Les også: Seilbåt sporløst forsvunnet - søker ved Ringvassøya.

Søker med forsvarsfly

Søndag kveld opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge at de hadde fått tips om en observasjon av båten ved Ringvassøya, og de søkte i området med helikopter og redningsskøyter.

Søket ble søndag kveld avsluttet rundt klokken 20.30, og ble gjenopptatt mandag morgen.

Da skriver Hovedredningssentralen i Nord-Norge følgende på sine nettsider:

"Søket etter "ARGO" gjenopptas i dag med et Orion-fly fra Forsvaret og redningsskøytene Dagfinn Paust, Kaptein Skaugen og Gjert Wilhelmsen. I tillegg ber Bodø Radio, Vardø Radio og Bjørnøya Radio alle sjøfarende om å holde utkikk etter den savnede seilbåten."

Fått nye tips

- I dag skal det til å begynne med søkes med en Orion i lufta mellom Ringvassøy og Bjørnøya. Dessuten er det en redningsskøyte som går på utsiden av Sørøya og to andre redningsskøyter som går på utsiden av Senja. I tillegg er kystradioene i Bodø, Vardø og Bjørnøya gått ut med melding til sjøfarten om at man skal holde utkikk etter båten, opplyser Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Ifølge Carlsen vil man søke etter båten så lenge det er dagslys.

- Problemet er at man har lite å forholde seg til. Vi har sjekket ut de områdene der det har vært observet seilbåt. I tillegg til Ringvassøya har vi fått tips om observasjoner på nordsiden av Sørøya, samt ved Mehamn, opplyser han.