iCaravan har nå offisielt stengt i Ramfjordbotn og åpnet i de nye lokalene på Lanes. Det var i mars iCaravan lanserte at de hadde funnet lokaler i Tromsø, nemlig i det gamle lokalet til Nr1 Trykk.

Lokalet de har flyttet inn i er på omtrent 1.900 kvadratmeter, som inneholder blant annet cirka 300 kvadratmeter for lagerutsalg av caravan- og bobilrekvisita, samt pickup point for kunder i nettbutikkene. De har også et 400 kvadratmeters verksted og 1.000 kvadratmeters utstillingshall. Dette er ifølge eierne Nord-Norges største bobilsenter.

Millioninvestering

Etter planen skulle de åpne i slutten av september, men etter ei svært hektisk uke kunne de allerede mandag åpne for kunder.

– Det har vært rundt 15 personer som har jobbet 12 til 15 timer i døgnet siden forrige fredag. Forrige mandag hadde vi i prinsippet tømt lokalene i Ramfjord, og vi brukte resten av tiden på å flytte, sier René Håheim, en av eierne av iCaravan.

Håheim legger ikke skjul på at det har vært mye som måtte gjøres med de tidligere trykkerilokalene før de kunne åpne.

– Det var kanskje 10–15 avispresser her da vi så lokalene for første gang. Det var mørkt, betonggulv og rett og slett et industriområde. Det er et betydelig arbeid som er blitt lagt ned, men utleier har også ordnet mye, sier Håheim.

– I Ramfjordbotn hadde vi en fjerdedel av arealet vi har i de nye lokalene. Det var veldig trangt der. Dette er en helt ny hverdag, sier han.

Hans bror, Jan Børre Håheim, som også er eier og daglig leder, forteller at det er gjort millioninvestering i de nye lokalene.

– Det er brukt noen millioner, men vi håper vi skal tjene det inn igjen. Vi har fått litt bedre arbeidsforhold og vi kan jobbe mer effektivt, sier han.

Vurderte å bygge

Det var i januar 2011 at iCaravan åpnet dørene i Ramfjordbotn. Siden den gang har de hatt en eventyrlig vekst, og allerede etter ett år i drift så de etter nye lokaler.

– Vi har vært på utkikk etter et lokale som hadde uteareal, god plass inne, samt plass til verksted og butikk. I Tromsø er ikke det lett å finne. Vi var veldig nært med å bygge, men så kom dette opp. Da tok vi en rask avgjørelse, sier René Håheim.

Han forteller at samtlige ansatte i Ramfjord er blitt med til Tromsø.

– Og vi har utvidet med en person. Nå er det totalt 12 årsverk og tre deltidsansatte, sier han.

Til tross for at de nå har åpnet lokalene for kundene, så er det ikke alt som er på plass riktig ennå.

– Det vil nok ta en til to måneder før alt er helt ferdig. Den offisielle åpningen blir i begynnelsen av 2017, sier Jan Børre Håheim.