Eieren av båten: - Jeg er i sjokk

Kvinnen som eier båten som havarerte utenfor Torsvåg er i sjokk etter dødsulykken.

HAVARERTE Her løftes båten som kantret utenfor Torsvåg med fem fisketurister om bord. Bilder fra redningsskøyten Oscar Tybring IV.  Foto: Roger Pettersen

nyheter

Eieren av båten driver en mindre sjøcamp på Vannøya, men båten som forliste brukes ikke i den kommersielle driften - den eies privat av kvinnen.

iTromsø har vært i kontakt med eieren via en venninne. Hun opplyser at kvinnen er sjokkert over det som har skjedd, og at hun ikke ønsker å snakke direkte med media onsdag.

LES MER: Krevende redningsaksjon

Vurderer formell gransking

Avdelingsdirektør i Statens Havarikomisjon, Dag Sverre Liseth, sier til iTromsø at komisjonen har arbeidet med å skaffe informasjon om ulykken fra forskjellige hold.

- Vi har ringt rundt til de involverte partene for å prøve å skaffe oss overblikk, sier han.

Når denne informasjonen er samlet inn vil komisjonen beslutte hvorvidt det vil bli satt igang en formell gransking av ulykken.

- Den aktuelle båten er å regne som fritidsbåt uansett om den ble leid ut privat eller kommersielt. Fritidsbåter omfattes ikke av Havarikomisjonens generelle undersøkelsesplikt, men vi kan velge å gjennomføre en slik om vi mener det er riktig, sier Liseth.

To døde etter forliset

Det var ved 16-tiden tirsdag ettermiddag at Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok meldingen om at en båt hadde kantret utenfor Torsvåg, nordvest for Vanna i Karlsøy kommune.

Jakob Carlsen, redningsleder ved HRS, kunne da opplyse om at tre av fiskerne hadde kommet seg over i en annen båt, mens to av dem ikke var gjort rede for etter båtvelten og trolig befant seg inne i skroget.

De to savnede fisketuristene ble mellom klokken 16.00 og 18.00 hentet ut av skroget på den kantrende båten, hvor de hadde oppholdt seg under forliset, og flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge for medisinsk behandling.

UNN opplyste tirsdag kveld at tilstanden var kritisk for begge personene. Onsdag ble det klart at en av dem døde tirsdag kveld, mens den andre døde onsdag formiddag.

Ifølge opplysninger VG har fått av politiet er den ene er født i 1957, mens den andre er født i 1958. De var begge fra Russland.