Her skal de lage ny modellbilbane

Siden 2014 har Tromsø Modellbilklubb stått uten bane utendørs. Nå har de endelig fått nytt område.

NY BANE: Her (markert i oransje) har Tromsø Modellbilklubb fått klarsignal fra kommunen til å lage ny modellbilbane. Illustrasjon: Tromsø kommune  Foto: ESAadmin

DUGNAD: Lederen av modellbilklubben, Svein Raanes, forteller at det vil bli en god del dugnadstimer for å få den nye banen på plass. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

I juli sendte Tromsø Modellbilklubb søknad til kommunen om utbygging av modellbilbane ved Ørndalen. Nå har de fått gjennomslag, og har akkurat skrevet under kontrakt med kommunen.

– Vi har jobbet med å finne lokasjon siden våren 2014, sier nestleder i Tromsø Modellbilklubb, Tore Evanger.

– Vi er veldig glad for at vi fikk denne utebanen. Det er et fint område som ikke kan brukes til så mye annet. Vi har en del barn og ungdommer i klubben som er avhengig av å ta buss, så vi kunne ikke flytte så langt ut fra byen, sier han.

TEGNING: Ifølge tegningene som Tromsø Modellbilklubb har sendt til kommunen, vil banen bli seende slik ut. 

Klar til våren

Han forteller at området er på cirka 50 meter ganger 30 meter og skal inneholde en offroad-bane. Banen er plassert i den øvre delen av den gamle søppelfyllinga, og har innkjøring ved Varden borettslag.

– Vi har fått leie ei tomt på et gjengrodd område, og vi må på en måte starte på null. Det skal planeres ut masse, og vi må rundt å tigge dette av entreprenørene. Det er ikke noe vi har råd til å kjøpe, sier lederen av modellbilklubben, Svein Raanes.

– Vi begynner å bygge i høst, og håper at den skal være klar til bruk sommeren 2017. Den vil være åpen for alle, sier Evanger.

Mangler lokaler innendørs

I de siste årene har modellbilklubben hatt utendørs bane ved Remiks på nordøya, men de måtte flytte derfra våren 2014 ettersom kontrakten gikk ut. De har også hatt en innendørs bane ved Kræmer, men her måtte de også flytte ut ettersom lokalene skulle rives.

– Vi vil også ha innendørs lokaler. Det er slik vi kan få noen inntekter til klubben. Det er vanskelig å finne i Tromsø, så hvis det er noen som vet om noe, er det bare å ta kontakt, forklarer Evanger.

– Det er vanskelig å finne lokaler som egner seg for det vi driver med. Vi trenger minimum 300 kvadratmeter for å ha en bane innendørs, påpeker Raanes.

Modellbilklubben har omkring 80 medlemmer, og nestlederen håper nå at de får bli en stund ved Ørndalen. I leiekontrakten som er sendt fra kommunen til klubben, kommer det fram at leieavtalen er på tre år.

– Vi håper at vi får være der lenger, sier han.