Holdt to møter om prosjekt til 500 mill., men skrev aldri referat

Det tidligere byrådet holdt to møter med hotellinvestor Arthur Buchardt om bygging av hotell, men det finnes ingen referat fra møtene.

REFERATLØST: Daværende byrådsleder Kristin Røymo (Ap) og byråd Jens Ingvald Olsen holdt møte med hotellinvestor Arthur Buchardt uten at det ble ført referat.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I etterkant har i alle fall ett møte blitt gjenstand for uenighet mellom Buckhardt og Jens Ingvald Olsen (Rødt), daværende byråd for finans. Mens de to har hatt en noe forskjellig forklaring på hvilke signaler som ble sendt under møtet, har Høyres Tor Arne Morskogen bedt om innsyn i møtereferatene. Da iTromsø tok kontakt torsdag kveld hadde Morskogen fått svar fra kommunen.

– Ifølge kommuneadministrasjonen er det ikke skrevet et referat fra møtene, noe jeg finner oppsiktsvekkende, sier Morskogen.

Høyre-politikeren var en tid politisk rådgiver for det forrige borgerlige byrådet.

– Det vanlige er å føre referat om man har møte med en utbygger som er involvert i en sak med kommunen. I dette tilfellet gjelder det en sak der en halv milliard kroner står på spill, sier Morskogen.

– Uheldig

Daværende byråd Jens Ingvald Olsen deltok på ett av møtene med Buchardt. Rødt-politikeren har en annen oppfatning av innholdet i møtet, men erkjenner at det burde vært ført et referat.

– Prinsippet er viktig. Det bør føres referat – om det diskuteres investeringer til 500 millioner eller 200.000 kroner. Nettopp den type møter bør ha skriftlige referater, både for påtroppende administrasjonssjef og andre som skal forvalte eiendommene, sier Olsen til iTromsø.

HOTELLET: Her fikk ikke Buchardt bygge hotellet sitt. 

Olsen deltok ikke på det andre møtet med Buckhardt.

– Jeg trodde det ble skrevet referat på møtet jeg var med i. Administrasjonen var representert, og jeg antok at det blant annet var for å skrive referat, sier Olsen.

Ordfører Kristin Røymo (Ap) som da var byrådsleder, er for tiden på reise og hadde ikke mulighet til å besvare iTromsøs henvendelse torsdag kveld.

Høyres Morskogen er fornøyd med Jens Ingvald Olsens syn på referering fra de aktuelle møtene.

– Det er gledelig at Olsen mener det burde vært referert, men det unnskylder ikke det faktum at man har brukt makt uten at det er referat til å vise det, hevder Morskogen.

Buchardt: – Trist for Tromsø

Arthur Buckhardt selv tar saken med knusende ro.

TRIST: Arthur Buchardt mener hele hotellsaken er et trist kapittel for Tromsø. 

– For meg er det viktigst at det ikke går politisk prestisje i saken. Jeg har brukt mange millioner kroner på å fremme hotellplaner som kommunen Eduardo da Silva (daværende Arbeiderpartiet) inviterte meg til å gjøre for snart ni år siden, sier Buchardt.

Hotellinvestoren har ingen intensjon om å la invitasjonen falle død til jorden.

– I går var jeg på åpningen av et hotell i Helsinki. Jeg har kjøpt en tomt til der, og håper å ha bygd to hoteller i byen før et hotell i Tromsø er realisert. I denne saken er det ikke synd på meg, det er bare trist for Tromsø, sier Buchardt i en kommentar til iTromsø.