Barneskolen i Tromsdalen i Th. Widdings vei er byens største barneskole med 485 elever fordelt over syv klassetrinn.

– Skolen har kapasitet for 420 elever, så det sier seg selv at kapasiteten er veldig anstrengt. Vi tok eksempelvis imot 85 førsteklassinger nå i høst, forteller rektor ved skolen, Geir Ove Olsen.

REKTOR: Geir Ove Olsen ved Tromsdalen skole.

Plass til 300 nye elever

Fra medio november vil imidlertid trykket på skolelokalene minke noe, forteller han videre.

– Da vil brakkeskolen fra Bymyra flyttes hit. Det er i utgangspunktet 12 undervisningsrom med plass til kanskje 250 til 300 elever, sier rektoren.

Hvorvidt alle undervisningsrom skal brukes, er ennå ikke avgjort.

– Vi er i ferd med å forberede flyttingen, og de ansatte planlegger hvordan vi skal bruke lokalene. Det er ikke sikkert vi vil bruke alle undervisningsrommene, sier Olsen.

UTVIDES: Tromsdalen skole øker elevkapasiteten med opp mot 300 elever når brakkeskolen fra Bymyra flyttes dit. Foto: Jon Terje Eiterå

Mer fleksibelt

De nye lokalene vil gjøre hverdagen langt lettere for skolen.

– Ettersom kapasiteten på gammelskolen er så underdimensjonert, har vi vært nødt til begrense bruken av undervisningsrommene. Nå vil vi kunne arbeide langt mer fleksibelt, sier Olsen.

Brakkeskolen er vedtatt flyttet og det er gått ut anbudsforespørsel på selve den fysiske flyttingen.

– Vi har fått informasjon fra prosjektlederen for flyttingen at vi kan innstille oss på innflytting i midten-slutten av november eller helt i begynnelsen av desember, sier Olsen.

PLASSERING: Her vil sannsynligvis brakkeskolen bli plassert. Ill: Google Maps

Midlertidig løsning

Hvor skolen skal plasseres fysisk er ennå ikke helt avgjort. Trolig vil bygget bli plassert i enden av fotballbanen – i vinkelen mellom Skogveien og Th. Widdings vei.

– Det vil være en midlertidig løsning fram til vi har fått avgjort hva som skal gjøres med hele skolen – om det blir oppussing, eller riving og nybygg, forklarer skolens rektor.