Slik gjør UiT det i stor internasjonal kåring

Universitetet i Tromsø løfter seg 44 plasser på stor ranking, men kommer likevel dårligst ut av de norske universitetene.

KÅRING: UiT - Norges arktiske universitet havner på en 377. plass i QS Wold University Rankings.  Foto: Knut Jenssen

nyheter

I 2016-versjonen av universitetskåringen QS World University Rankings havner UiT - Norges arktiske universitet på en 377. plass av til sammen 916 universiteter over hele verden.

Skandinavia

I toppen av kåringen troner kjente navn som Massachusetts Institute of Technology, Stanford og Harvard (alle amerikanske), etterfulgt av britiske University of Cambridge.

Det første skandinaviske universitetet på lista er Københavns Universitet som klokker inn på en 68. plass. Deretter følger Lunds Universitet i Sverige på en 73. plass. Det første norske universitetet på listen er Universitetet i Oslo, som havner på 113. plass – mot en 135. plass i fjor.

Gjør det bedre

Også UiT gjør det bedre i år enn i fjor. I 2015 havnet universitetet i plasseringskategorien 421–430. Ergo har universitetet løftet seg minst 44 plasser på lista. Likevel ligger de et godt stykke bak sine norske søsken. Universitetet i Bergen havner på 177. plass og NTNU på 259. plass.

Bedre tidligere

Selv om UiT gjorde det langt bedre på årets liste sammenlignet med fjorårets, har universitetet hatt langt bedre plasseringer tidligere. I 2014 delte UiT 338. plass og i 2013 havnet de på 306. plass

Universitetene vurderes ut fra forskningen de bedriver, læringskvaliteten, hvor flinke de er til å skape attraktiv arbeidskraft og internasjonalisering.

Det har ikke lykkes iTromsø å komme i kontakt medrektor Anne Husebekk ved UiT fredag, men til Uit.no sier hun følgende om kåringen:

– Jeg er selvsagt glad for at vi vinner plasser på rankingen. Alle rankinger må vurderes i forhold til de kriteriene som ligger til grunn for rankingene. Ikke alle kriterier passer godt for et universitet i utkanten av verden. Men det faktum at vi er blant de 400 beste er bra – vi har en standard som vi kan være stolte av og vi gjør oss bemerket blant dem som vurderes i rankingen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter