Utlover dusør på 30.000,- etter funn av skadeskutt rein

Reineier Isak Thomas Gaup etterlyser tips etter at et av hans reinsdyr ble funnet skutt forrige uke.
nyheter

Gaup forteller det var turgåere som fant reinen søndag forrige uke i området Seljelvnes, og sier at han ble skremt da han fikk beskjeden om reinsdyret.

– Det virker som om det er skutt rett og slett for at dyret skal lide. Det var skutt i bakparten på dyret, i låret, og deretter etterlatt for å dø – uten å avlive reinen, sier han og legger til at dyret var som lammet og kunne ikke bevege seg da det ble funnet.

Var fremdeles i live

SKUTT I LÅRET: Gaup forteller at reinsdyret som er funnet er skutt på en måte som tyder på at det er gjort for at reinen skal lide før den dør. Foto: Privat 

– Den var fremdeles i live da den ble funnet. Skytteren har nok sett at den har falt om, men ikke brydd seg om å avlive reinen, mener Gaup om dyret som ble funnet i et område rundt 400-500 meter opp i skogen fra der hvor man tar av mot Lakselvdalen på E8.

Reineieren sier at han tror dyret har ligget en stund før det ble funnet.

– Jeg tror det kan ha skjedd lørdag. Jeg har opplevd dette en gang før også, litt tidligere i sommer, legger han til.

Utenom de to tilfellene har han aldri tidligere sett rein som er skutt og etterlatt uten å ha blitt avlivet, forteller han.

Dusør på 30.000 kroner

SKADESKUTT: På Facebook skriver reineier Isak Thomas Gaup at en dusør på 30.000 kroner betales til den som har opplysninger om hvem som har skutt reinen. Foto: Privat 

Denne uken valgte Gaup å legge ut en etterlysning på Facebook med en dusør på 30.000 kroner til den som har opplysninger om hvem som kan ha skutt reinen.

– Jeg håper at noen har sett noe og at en dusør vil bidra til å finne vedkommende som har gjort det. Jeg håper noen melder ifra eller at personen selv melder seg til meg eller politiet, sier reineieren som holder til i Lakselvdalen i Balsfjord.