Aksjonerte mot oljeboring: – Viktig at politikerne hører på ungdommen!

Tromsø AUF og Grønn Ungdom holdt lørdag stand på torget for å vise sin motstand mot oljeboring i Nord-Norge.
nyheter

– Vi har en aksjon mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er veldig viktig for oss å vinne denne saken og få Arbeiderpartiet til å bli enige med oss, sier leder i Tromsø AUF, Aleksandra Seljeseth.

Lørdag samarbeidet AUF med Grønn Ungdom i Tromsø for å rette oppmerksomheten mot diskusjonen som raser om hvorvidt det skal åpnes for oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Viktig debatt

– Dette er den viktigste saken for oss akkurat nå, og vi mener det er viktig at politikerne hører på oss unge. Vi vil ikke ha oljeboring, slår 16-åringen fast.

Debatten om oljeboringen i havområdene har pågått siden 1970-tallet, og i Høyres programforslag, som ble lagt fram onsdag denne uken, er partiet tydelig på at de vil åpne for oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

SAMLET UNDERSKRIFTER: Aleksandra Seljeseth (16) til venstre og de andre ungdomspolitikerne samlet lørdag underskrifter i saken mot oljeboring. Foto: Privat 

Frp ønsker også oljevirksomhet i de aktuelle havområdene, og Ap ønsker å konsekvensutrede områdene. De andre partiene på Stortinget vil ikke ha petroleumsvirksomhet i disse områdene.

Stor støtte

– Arbeiderpartiet i Tromsø er veldig splittet i denne saken. De skal ta et valg i høst om hvilket standpunkt de kommer til å ta under landsmøtet i vinter, sier lederen i Tromsø AUF.

– Vi håper at de kan bli enige med oss i denne saken. AUF er den sterkeste stemmen mot oljeboring innad i Arbeiderpartiet, og derfor har vi et stort fokus på det og vil jobbe hardt for å drive det fram, legger Seljeseth til.

Under aksjonen på Strandtorget lørdag ettermiddag mottok ungdomspartiene stor støtte fra byens befolkning, ifølge 16-åringen.

– Vi samler underskrifter som vi skal levere til Arbeiderpartiet i Troms for å vise dem hvor mange som støtter oss. Aksjonen i dag har vært veldig vellykket og vi har møtt masse støtte og folk som mer enn gjerne skriver under, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

BANNER: Til Strandtorget hadde ungdomspolitikerne tatt med seg en banner hvor folk kunne sette hånda ned mot oljeboring, ifølge Seljeseth. Foto: Privat 

 

– Må stoppes

Ungdomspolitikerne har blant annet delt ut gratis kaffe og sukkerspinn i Tromsø sentrum denne lørdagen, forteller Seljeseth. Som håper ungdomspartiet vil klare å nå fram til politikerne i den omstridte saken.

– Jeg er imot oljeboring, og mitt mål er at det skal være grønne arbeidsplasser og at vi skal ta vare på miljøet. Vi som er unge ønsker å vokse opp i en verden hvor vi tar vare på kloden og derfor mener vi at denne utviklingen som vi ser innenfor oljeboring må stoppes, sier lederen i AUF.