Demonstrerer mot byggeplaner på Håpet

Lørdag har over 100 personer samlet seg rundt fotballbanen ved Rypeveien for å demonstrere mot Bonord sine planer om å bygge høyblokk på stedet.
nyheter

Det er Håpet velforening som har invitert til bydelsfest under mottoet: «Vi tar fotballbanen tilbake, kom og vis at du bryr deg» denne lørdagen.

Bakgrunnen er ønsket om å markere motstanden mot byggeplanene på friarealene, som beboerne vil beholde til trivsel, lek og sosialt samvær.

– Må bevares

Naboene ønsker å markere at de ikke synes det er greit at Bonord vil bygge blokker på de siste friarealene på Håpet. De vil beholde dem til trivsel, lek og sosialt samvær.

iTromsø omtalte tidligere denne uken naboenes kamp mot høyblokk-planene i området, som er et regulert friområde.

Ute Vogel er en av initiativtakerne i den nylig etablerte «Håpet velforening» og har fortalt at velforeningen er en reaksjon på Bonord sine byggeplaner.

– Vi samles for å demonstrere og markere at fotballbanen er en viktig plass som må bevares og oppgraderes. Einerhagen skal bygges ut med 600 boliger og tusen mennesker, vi trenger ikke enda mer fortetting. Håpet mangler friområder og vi håper kommunen ikke vil godkjenne at fotballbanen omreguleres fra friområde til boligareal, uttalte Vogel tidligere denne uken.

Imponert over beboerne

Både små og store hadde samlet seg for å demonstrere mot byggeplanene. Signe (11) forteller at hun synes det er artig med grillfest.

– Jeg håper fotballbanen blir oppgradert slik at vi barna som er litt eldre kan bruke den.

Jarle Heitmann i Arbeiderpartiet sier han er imponert over engasjementet til beboerne.

– Det er veldig positivt at de tar området tilbake og at man gjør det så tidlig før reguleringsplanen er vedtatt, sier Tromsø-politikeren.

Venstre-politiker Morten Skandfer forteller at partiet er der for å lytte til naboene.

– Det er veldig bra og spennende å se hvordan området brukes. Noen friområder har så høy verdi for innbyggerne at man må ta vare på det og derfor har det vært nyttig å høre på beboerne. I tillegg er det veldig god mat, sier han og tilføyer:

– Denne byen trenger flere boliger, men man trenger også gode lavterskeltilbud som oppfordrer til aktivitet.