Se bildeserie

Rekrutterte nye medlemmer med liv, røre og aktiviteter

Lørdag formiddag var bybildet preget av korpsmusikk, latter og klangen fra en hammer mot ambolten. Tromsø har mye å by på når det gjelder frivillige lag.
nyheter

– Jeg er jo ikke vant til så mye publikum rundt meg, men det er jo artig å vise fram det vi driver med, sier «smed» Jan Tore Ovesen i Arctandria Tromsø kystlag.

Skjerpet konkurranseinstinkt

Lenger ned i Storgata kommer vi over Fekteklubben Frie Duellister Tromsø. Der stilte de med skjerpet konkurranseinstinkt til ære for fotografen.

– Det er gøy med sverdfekting samtidig som det er god trening og man møter nye folk, sier klubbens nyeste medlem, Frida Molund.

Ifølge Jens Peder Magnussen har klubben enn så lenge 13 medlemmer, men de håper at de kan rekruttere flere etter at de nå har fått vist seg fram på «Frivillighet i sentrum», et arrangement som trekker stadig flere deltakere. I år stilte over 50 lag og foreninger med vel 300 frivillige opp med boder langs Storgata.

Saken fortsetter under bildet

KONKURRANSE: Jens Peder Magnussen og Eirik Varberg i Fekteklubben Frie Duellister demonstrerer sverdfekting fra middelalderen. 

 

Dyrt med godkjenning

Norske Redningshunder (NRH) var en av disse foreningene. Pål Mortensen hadde i den anledning med seg rottweileren Exodus som han håper å få godkjent som redningshund.

– Det er nok flere års arbeid før han blir godkjent og det kan nok bli dyrt, men det er en liten pris å betale mot at man etterpå kan hjelpe andre, sier Mortensen.

Ifølge distriktsinstruktør Lisbet Sørensen i NRH er de alltid på utkikk etter hunder og hundeførere til redningstjenesten som NRH er en del av.

– Men det er jo mye koseligere å treffe folk i Storgata enn når de blir søkt etter, sier hun og smiler.

Endelig napp!

På andre siden av gaten forsøker Vidar Tennvassås å vekke interessen for curling som folkesport. Det kan se ut som at han i det minste vekket interessen hos Inez Alexandra Olaisen-Krogh (8).

– Dette er gøy fordi dette kan jeg få til, slår hun fast.

Og mens rekrutteringa går over i høygir har lille Martin Leo Andreassen (5) allerede funnet seg en aktivitet. Han har imidlertid ikke tid til å snakke med oss. Han skyter nemlig på mål hos Tromsø Ishockeyklubb.

– Vi skulle jo bare på handletur også fikk vi se alt livet i Storgata. Det måtte vi jo utforske, så nå skal Martin begynne på taekwondo. Han står jo foran TV-en og skyggebokser, så jeg tror det kan passe bra for han, sier pappa Ole Andreassen.

NAPP! Martin Leo Andersen (5) ble rekruttert til taekwondo, men trivdes like godt med ishockeykølla i hendene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø