Det forteller daglig leder i Fjellheisen Tom Schreuder.

– Vi stenger heisen i neste uke for å gjennomføre teknisk vedlikehold på blant annet maskiner og vaiere, sier han.

Vaierne skal spennes og avkortes, pluss at det skal finjusteres en del på øvrig maskineri og utstyr.

Reparatører fra Sveits

– Vi har gjort det to ganger tidligere i sommer, men nå blir det noe mer omfattende slik at vi stenger heisen for trafikk, sier den daglige lederen.

Jobben som utføres er en del av «førsteårsservicen» som et nytt heianlegg må gjennom, og har vært planlagt i to måneder.

– Vi får opp folk fra dem som leverte heisen, Doppelmayr i Sveits, som skal gjøre jobben, forklarer Schreuder.

I samme slengen tar resten av personellet et skippertak i Fjellstua og i området rundt.

Vasker rundt og maler

– Vi skal vaske rundt hele fjellstua med kafé og restaurant, og vi skal drive med litt maling og annet forefallende arbeid. Det er ting som vi ikke rekker når vi har vanlig kjøring opp hit med masse folk, sier Schreuder.

For det har vært en særdeles hektisk sommer for Fjellheisen. Til tross for en god del dårlig vær, så har sommersesongen vært helt formidabel.

Vi har hatt over 100.000 passasjerer siden vi åpnet nyheisen. Det er mer enn vi har et vanlig driftsår – og nå er nordlyssesongen på gang, påpeker han.

Siste tur mandag

Stansen i kjøringene vil som sagt vare i en uke, og mandag førstkommende går siste heisen opp på en stund.

– Vi har en planlagt kjøring klokken ti. Da kjører vi opp alt personell–og etter det så vil det bare være sporadiske turer opp og ned med utstyr og materiale, sier Schreuder.

Etter planen så åpner man for vanlig trafikk igjen 19. september.

Christer Pedersen

FORBEREDT: Servicen er en del av forberedelsene for nordlyssesongen, sier daglig leder Tom Schreuder. Foto: John Strandmo Foto: John Strandmo
BESØKSREKORD: Fra nyheisen åpnet i vår har det vært over 100.000 besøkende på Fjellheisen. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen / iTromsø