Nå samles den internasjonale eliten innen tannhelse i Tromsø

Etter tannhelsekonferansen som nå arrangeres i Tromsø, blir det enda tryggere å gå til tannlegen.

ARBEIDSGRUPPE: Det vil være over 60 arbeidsgrupper som skal diskutere ulike tema under konferansen. Foto: Nicolas Tourrench/ Standard Norge 

nyheter

Konferansen som arrangeres av Standard Norge (SN) med støtte fra Nordisk Institutt for odontologiske materialer (NIOM), har som mål å finne de beste løsningene for trygg tannbehandling globalt.

Internasjonal elite

– Du kan vel si at det er den internasjonale eliten innenfor tannhelse som møtes i Tromsø til uka, sier Marit Sæter, kommunikasjonssjef i SN.

At Tromsø ble valgt som vert for den internasjonale standardorganisasjonens 52. årsmøte for den internasjonale komiteen for tannhelse, skal ikke være en tilfeldighet.

Sterkt forskningsmiljø

– Vi har inntrykk av at Tromsø har en av Europas beste tannlegeutdanninger og har et sterkt forskningsmiljø. Derfor falt valget på Tromsø da det nå var vår tur til å arrangere konferansen, fortsetter Sæter.

Pasientsikkerhet

STANDARDER: Ved et vanlig tannlegekontor må de ansatte forholde seg til minst 150 internasjonale standarder. Dette blant annet for å trygge pasientsikkerheten. Foto: Harstad Tidende 

Til uka skal altså 300 internasjonale eksperter fordelt på 60 arbeidsgrupper diskutere alt fra trygge fyllinger som holder over tid, implantater og bransjens digitalisering for å komme fram til internasjonale standarder som skal sikre en best mulig tannpleie.

– Det er jo først og fremst for pasientenes sikkerhet vi ønsker en standard som sikrer best mulig tannhelse, understreker Sæter.