Nå samles den internasjonale eliten innen tannhelse i Tromsø

Etter tannhelsekonferansen som nå arrangeres i Tromsø, blir det enda tryggere å gå til tannlegen.

ARBEIDSGRUPPE: Det vil være over 60 arbeidsgrupper som skal diskutere ulike tema under konferansen. Foto: Nicolas Tourrench/ Standard Norge 

nyheter

Konferansen som arrangeres av Standard Norge (SN) med støtte fra Nordisk Institutt for odontologiske materialer (NIOM), har som mål å finne de beste løsningene for trygg tannbehandling globalt.

Internasjonal elite

– Du kan vel si at det er den internasjonale eliten innenfor tannhelse som møtes i Tromsø til uka, sier Marit Sæter, kommunikasjonssjef i SN.

At Tromsø ble valgt som vert for den internasjonale standardorganisasjonens 52. årsmøte for den internasjonale komiteen for tannhelse, skal ikke være en tilfeldighet.

Sterkt forskningsmiljø

– Vi har inntrykk av at Tromsø har en av Europas beste tannlegeutdanninger og har et sterkt forskningsmiljø. Derfor falt valget på Tromsø da det nå var vår tur til å arrangere konferansen, fortsetter Sæter.

Pasientsikkerhet

STANDARDER: Ved et vanlig tannlegekontor må de ansatte forholde seg til minst 150 internasjonale standarder. Dette blant annet for å trygge pasientsikkerheten. Foto: Harstad Tidende  Foto: Harstad Tidende

Til uka skal altså 300 internasjonale eksperter fordelt på 60 arbeidsgrupper diskutere alt fra trygge fyllinger som holder over tid, implantater og bransjens digitalisering for å komme fram til internasjonale standarder som skal sikre en best mulig tannpleie.

– Det er jo først og fremst for pasientenes sikkerhet vi ønsker en standard som sikrer best mulig tannhelse, understreker Sæter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter