Her kan du spille «FIFA 17» før alle andre

Årets mest ettertraktede idrettsspill slippes torsdag 29. september. Men allerede fire dager før slippet kan du konkurrere i «FIFA 17».

FIFA-MATCH: Are Sætran Hovland og Monica Tysnes Karlsen arrangerer FIFA-turnering på Spaceworld Nerstranda med det nye splitter nye spillet «FIFA 17». 

nyheter

NERSTRANDA: Hvert eneste år går spillengasjerte fotballfans mann av huse for å gå til innkjøp av verdens mest populære idrettsspill, «FIFA».

Fotballspillet, som har kommet ut en gang i året siden 1993, har også i år store forventninger foran lanseringen 29. september. Men om du tar turen til Nerstranda, kan du altså få prøve spillet før alle andre.

– «FIFA» er blant Electronic Games sine største spill. De igjen er en av verdens største spillprodusenter, sier Are Sætran Hovland, som er butikkmedarbeider på Spaceworld.

LES OGSÅ: Flytter poker-mesterskap fra Bodø til Tromsø

Turnering

For midt på kjøpesenteret blir det satt opp storskjerm hvor man kan konkurrere mot hverandre i et cupsystem over to dager.

– Cup er det morsomste i fotball! Men vi må se hvor mange som skriver seg opp med tanke på hvor mange dager vi kjører, sier Monica Tysnes Karlsen, som er daglig leder på Spaceworld Nerstranda.

LES OGSÅ: Enorm interesse for «retro» TV-spill

Hun forteller at det hele starter tirsdag 27. september klokken 15.00, og moroa fortsetter onsdag.

– Det er stas å få lov til å gjøre dette, sier Karlsen, som minnes store køer utenfor butikken på Jekta da spillet ble sluppet i fjor.

I år kan hun lokke med «FIFA»-relaterte premier for dem som når langt i turneringen.

Grei dag på jobben

– Det ligger nok noen eksemplarer av «FIFA 17» i premiebunken, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Denne bransjen vokser mest hos Nerstranda (for abonnenter)

Hovedansvaret for turneringen er det butikkmedarbeider Are Sætran Hovland som har. Han gleder seg til en litt annerledes dag på jobben.

– Jeg får ikke sett Premier League den helgen, så da blir dette det nest beste. Folk kommer sikkert til å velge topplag hele veien, så det blir bare toppkamper på meg, sier Hovland.