STAKKEVOLLVEIEN: Kontrakten har en estimert verdi på rundt 230 millioner kroner per år de neste fire årene samt en opsjon om forlengelse.

Ikke tid til ...

– I denne bransjen har vi ikke tid og anledning til å hvile på laurbærene. I dag koser vi oss med kake og suger litt på karamellen. Men så er det full fart igjen.

Administrerende direktør Kay Hugo Hanssen erkjenner at han har brukt lang tid på Statoil-ledelsen for å få avtalen i boks.

– I en tøff periode for olje- og gassnæringen, er det godt å kunne vinne en så stor leveranse.

Har tapt

Samtidig vet Hanssen at arbeidsvilkårene i næringen er alt annet enn romslige. Det merket Kraemer Maritime AS fra 2014–15 da 80 millioner omsetningskroner forsvant.

– Heldigvis er det ikke inntektene vi lever av, men bunnlinjen. Vi har hatt en tøff periode bak oss. Men også denne driftsperioden og spesielt neste år, blir tøffe. Sånn sett kommer Statoil-avtalen godt med.

Nøktern optimisme

Kay Hugo Hanssen er en leder som ikke mister bakkekontakten i tide og utide. Derfor ser han fremover, men er nøktern optimist.

– Markedet er i fritt fall. Derfor er det en prestasjon at Kraemer Maritime AS ikke har tapt flere inntektskroner enn det vi har. Det skyldes først og fremst at vi så utviklingen og tok grep – tidlig, understreker Hansen.

Statoil-avtalen

Statoil-avtalen innebærer leveranser til 32 installasjoner på norsk sokkel – fra Stavanger til Sandnessjøen. I overkant av 3.600 personer skal serves hver dag året rundt.

– For oss er avtalen en stor anerkjennelse og et bevis på at vi leverer de beste løsninger og produkter til konkurransedyktige priser, sier Hanssen.

Kraemer Maritime AS har fra hovedkontoret i Tromsø bygd opp en landsdekkende kjede inne forsyning og logistikk siden 2001.