Lena Nymark, avdelingsleder i Sentrumsforeningen, forteller at det hvert år koster 230.000 kroner å henge opp de tradisjonelle julehjertene i Storgata, samt å få på plass lystrærne på Prostneset og ved Scandic Ishavshotel.

– Hvert år er det næringslivet i Tromsø som spleiser på denne utgiften, og butikker og gårdeiere bidrar for å få på plass belysningen i byen, sier Nymark.

Julehjerter

I år ønsker sentrumsforeningen også å fornye belysningen i sentrum, men Nymark understreker samtidig at de tradisjonelle julehjertene ikke skal erstattes.

– De eldste julehjertene er 40 år gamle, og en del av dem trenger ei oppgradering. Idrettslaget til Brann og redning, som hvert år henger opp hjertene, sier at det er behov for reparasjon på noen av lenkene. Det koster penger, og vi er avhengige av et spleiselag for å få det til, sier hun.

Flere steder

– Vi ønsker imidlertid julebelysning og mørketidsbelysning flere steder i sentrum. Vi har ei lang mørketid, og julehjertene henger jo bare oppe når det er jul, sier avdelingslederen.

Derfor håper de å få samlet inn 300.000 kroner, slik at de har midler til å kjøpe inn mer belysning.

– Med ekstra penger kan vi kjøpe inn flere ting, lyse opp flere gater og sette opp installasjoner på torg, for å nevne noe. Dette vil være til glede for alle som ferdes i sentrum.

Røde tall

Nymark legger ikke skjul på at næringsforeningen de siste årene har gått med 50.000-70.000 kroner i underskudd hvert år. Dermed er helt avhengige av å få samlet inn penger for å kunne ta den administrative jobben med å lyse opp byen hvert år.

– Vi trenger bidrag for å kunne få dette til, for vi kan ikke overleve med røde tall av den størrelsen over flere år, sier Nymark.

Hun understreker at belysningen hvert år et resultat av innsamlede midler, men at forskjellen i år er at Sentrumsforeningen ber om penger på forskudd, og ikke i etterkant.

– Sparebanken Nord-Norge har allerede bidratt med 50.000 kroner, og de har utfordret kommunen til å bidra med den samme summen. Kommunen har ikke bidratt til å betale for dette tidligere år, men nå er de positive til det. Vi håper og tror at også næringslivet og privatpersoner ønsker å bidra til at jula kommer opp også i år, sier Nymark.

Her kan du bidra til innsamlingsaksjonen (ekstern lenke)

BELYSNING: Sentrumsforeningen håper å kunne lyse opp flere deler av byen i vinter. Foto: MK Iluministion AS
Foto: MK Iluministion AS
Foto: MK Iluministion AS