Jubler over ny konsekvensutredning i Barentshavet

Statoil har i dag sendt ut forslag til program for konsekvensutredning av Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Det får Petro Arctic til å juble.

FORNØYD: Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic, kaller programforslaget en milepæl.  Foto: Petro Arctic

nyheter

Det første funnet i Johan Castberg-feltet, som ligger mellom fastlandet og Bjørnøya utenfor kysten av Hammerfest, ble gjort i april 2011 på rundt 360 meters dyp.

– Feltet består av flere funn som strekker over cirka syv kilometer, og inneholder mellom 450 millioner og 650 millioner fat olje, skriver Petro Arctic i en pressemelding.

Forslag til program

At Statoil, som er operatør for prosjektet, i dag har sendt ut et forslag til program for konsekvensutredning av feltet, gleder selskapet.

– Dette er en viktig milepæl inn mot en endelig utbyggingsplan for Johan Castberg, som etter planen skal leveres i løpet av 2017, heter det i pressemeldingen.

Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic, kaller programforslaget en milepæl.

– Dagens gladnyhet om innholdet i konsekvensutredning for Johan Castberg, er et viktig og riktig signal om økte ringvirkninger i Nord-Norge fra utbygging og drift av Johan Castberg.

Milliarder

Selskapet anslår at de nordnorske økonomiske ringvirkningene vil være på rundt 1,7 milliarder kroner i utbyggingsfasen.

– Cirka 30 brønner skal klargjøres for oljeproduksjon, en gigantisk subsea-utbygging og verdens største produksjonsskip skal bygges. Vi gleder oss til å bidra, sier Giæver i pressemeldingen.