Bjørn Haug, eier av Compagniet, og Tommy Mortensen, barsjef ved Compagniet, er nå godt i gang med oppussingen av lokalene som om cirka en måned vil bli Tromsøs nye utested.

35 sitteplasser

Lokalet, som tidligere inneholdt butikken Taras, er på omtrent 58 kvadratmeter og har 35 sitteplasser.

– Konseptet bak det hele er fokus på øl og vin, samt kvalitet og variasjon i utvalget. Vi vil gi gjestene en ny og spennende opplevelse innen smak, noe som de kanskje ikke har smakt på før, sier Tommy Mortensen.

Tømmervegger

I tillegg til servering inne vil de også ha uteservering.

– Vi har kommet et godt stykke med oppussingen, men i slike gamle bygg dukker det alltid opp noen rare løsninger, sier han.

Mortensen forklarer at de har valgt å gå tilbake til stilen som var i bygget da det ble oppført på 1830-tallet.

– Vi har beholdt tømmerveggene, gulvet er kaffefarget og det vil få et rustikkpreg. Jeg tror ikke at det blir den brune pubfølelsen, fordi vi har store vinduer som gir mye naturlig lys. Samtidig er det på 58 kvadratmeter, så det blir veldig intimt.

Historisk navn

I tillegg til servering av drikke vil det også bli muligheter for å ta seg en matbit på utestedet. Maten er det Compagniet som skal lage.

– Når det gjelder menyen, er ikke alt på plass ennå. Vi må finne et konsept som passer bra, sier han.

Navnet «Agenturet øl og vinbar» er ikke tilfeldig valgt.

– Vi valgte det på grunn av historien til bygget. Det er hentet fra et av de gamle skiltene i butikken hvor det sto «Macks agentur». Dette er noe vi skal få på veggen, sier han.

– Mack-gården har en viss historie, og vi følte at det var viktig å legge vekt på det, legger han til.