Påtaleansvarlig i saken, Thomas Rye-Holmboe, forteller at politiet fremdeles driver etterforskning for å få kartlagt hva som skjedde om ettermiddagen den 28. juli da Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken.

Den siktede, en 27 år gammel asylsøker, ringte selv inn til politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Han har siden erkjent straffskyld for å stukket den avdøde med kniv.

– Alt tyder på at de hadde avtalt å møtes. Den siktede har gitt sin forklaring til politiet om hva som skjedde, og politiet etterforsker dette og prøver å få klarhet i hendelsesforløpet, sier Rye-Holmboe til iTromsø.

Flere knivstikk

Hva som er årsaken til at den siktede knivstakk ekskjæresten kan han ikke gå inn på, annet enn at hun ble knivstukket mer enn én gang.

– Det dreier seg om flere knivstikk, uten at jeg kan angi et konkret antall, legger han til.

Ifølge Politiets utlendingsenhet foreligger det et utvisningsvedtak på den siktede mannen, men vilkårene for utsendelse er ikke oppfylt, da mannens identitet fremdeles er usikker.

Det er ikke blitt gjort nye avhør av siktede utover de tre avhørene som ble gjennomført i august, opplyser påtaleansvarlig. En rekke vitneavhør er foretatt i saken, uten at Rye-Holmboe vil tallfeste hvor mange.

– Det er vitner som har kjennskap til enten avdøde eller siktede. Det er ingen av dem som har vært til stede og kan si noe hva som skjedde i leiligheten i Røstbakken. Det er ingen som verken har sett eller hørt noe til hendelsen, sier han.

Var ikke lenge i boligen

Holmboe kan ikke kommentere hvilket klokkeslett Olsen døde, men sier at den siktede ringte inn til politiet ganske umiddelbart etter at han knivstakk henne.

– Det er i tidsrommet før det ringes inn at det skjedde. Hun oppholdt seg i ganske kort tid i leiligheten. Hun kom til leiligheten om ettermiddagen og det er derfor en begrenset tidsramme det er snakk om, sier Thomas Rye-Holmboe.

Meldingen om hendelsen, som politiet fikk inn klokken 18.24 den aktuelle torsdagen, ble ringt inn av den siktede.

Politiet har ifølge påtaleansvarlig en plan om å ferdigstille saken i løpet av én til to måneder fra i dag av.

– Da vil det bli tatt stilling til påtalespørsmålet, tilføyer Rye-Holmboe.

Politiet har tidligere uttalt at de etterforsker flere teorier, men har ikke villet gå nærmere inn på de ulike teoriene før etterforskningen er ferdigstilt.

Slutten av måneden

Statsadvokat Tor Børge Nordmo har tatt over saken om Røstbakken-drapet etter førstestatsadvokat Lars Fause ettersom sistnevnte aktorerer i rettssaken om Kvaløya-drapene i lagmannsretten fra 5. september.

Nordmo har tidligere uttalt at han ikke vil få en innføring i etterforskningen før tidligst i slutten av måneden, fordi etterforskningslederen også vil være opptatt med Kvaløya-drapssaken.

– Jeg har fremdeles ikke vært i noen møter med påtaleansvarlig. Det kommer i slutten av september, sier han denne uken.

– Vet du når det vil tas ut tiltale i saken?

– Nei, det må vi se på da. Politiet skal holde et oppfølgingsmøte om etterforskningen utover måneden. Da vil jeg få nærmere informasjon om hvordan det ligger an og hva man ser for seg fremover.

Det er for tidlig nå å si noe om når det tas ut tiltale i saken, sier Nordmo.