Mathias (18) vil kjempe for brannheis på kinoen

Mathias Halvorsen (18), ansvarlig for ungdom med funksjonsnedsettelser i Tromsø Ungdomsråd, er lei av å vente på brannheis på kinoen.

  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Allerede for ett år siden nevnte Halvorsen problemet med mangelen på en god evakueringsmulighet for rullestolbrukere på kinoen, i ungdomsrådet. Nå ønsker ungdommene å jobbe for å få saken opp i kommunestyret, og få fortgang i prosessen.

– Det er ti år siden kinoen åpnet. Det skal ikke ta ti år å få på plass en brannheis for rullestolbrukere, mener Halvorsen.

Les også: Johanne (18) fikk tale for kongen

Ble båret ut

Dersom han eller andre rullestolbrukere skal på kino, må de ha med seg to ledsagere som kan bære dem ut dersom brannalarmen går.

– Eventuelt kan vi ha med én ledsager, forutsatt at det finnes en ekstra kinoansatt på vakt som kan hjelpe, sier Halvorsen.

Han har selv opplevd å være på kino når brannalarmen har gått, og blitt båret ut.

– Det er jo lett med meg som veier 50 kilo, men hva med en som veier 100 kilo, spør han retorisk.

Les også: I dette idrettslaget får alle være med – nå får de støtte fra kommunen

Vil ikke gå på kino

Halvorsen representerer ungdom med funksjonsnedsettelser i Tromsø Ungdomsråd, og synes det er synd at rullestolbrukere blir nedprioritert.

– Man mister jo lysten til å gå på kino, fordi man vet at det kan bli trøbbel. Det igjen hindrer folk med funksjonsnedsettelser i å benytte seg av et kulturtilbud, sier han.

Halvorsen, og leder i Tromsø Ungdomsråd, Astrid Johannessen, forteller at de nå har sendt brev til ordføreren, og at planen er å ta saken til kommunestyret.

Les også: Se bilder fra åpningen av Tvibit

(Saken fortsetter under bildet)

UNGDOMSRÅD: Både Mathias Halvorsen og Astrid Johannessen sitter i Tromsø Ungdomsråd, som nå vil jobbe for en brannheis.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Jobber med løsning

Konstituert enhetsleder ved Byggforvalting i kommunen, Frank Abrahamsen, har full forståelse for frustrasjonen.

– Men Rådhuskvartalet er et veldig kompakt bygg, og det å få plass til en heis er utfordrende. Vi har kommet med flere løsninger som vi trodde kunne være spiselige, men så har enten handikapforbundet eller brannvesenet meldt at det ikke var gode løsninger.

Nå skal det tas stilling til et nytt forslag.

– Vi har kommet med et nytt forslag som vi har løftet opp til våre nærmeste overordnede for å ta stilling til om vi kan utrede et nytt konsept, forteller Abrahamsen, som ikke kan gå nærmere i detalj når det gjelder forslaget.

– Får vi «go» på dette forslaget, kommer vi til å utrede det med et konsulentfirma, og da er det en viss mulighet for å finne en løsning.

Abrahamsen tror på den nye ideen, men understreker at den altså må utredes og godkjennes av både handikapforbundet og brannvesenet.

– Det er altså der vi står nå. Det er i vår interesse at vi finner en løsning.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter