Astrid (17) gir seg: Nå skal det velges ny leder

Neste uke skal det velges ny leder for Tromsø Ungdomsråd.

GÅR AV: Etter ett og et halvt år som leder av Ungdomsrådet i Tromsø går Astrid Johannessen av. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

I halvannet år har Astrid Johannessen (17) sittet som leder av ungdomsrådet, men ni este uke trår hun av. Hun legger ikke skjul på at det er vemodig å ta avskjed med rådet.

– Trist

– Det blir veldig trist. Det har gitt meg så utrolig mye, både sosialt og politisk, sier Johannessen til iTromsø.

LES OGSÅ: Mathias (18) vil kjempe for brannheis på kinoen

Grunnen til at hun nå går av som leder, er for å fokusere mer på skolearbeid.

– Jeg går siste året på Kongsbakken, så da har jeg utrolig mye på den fronten. Det er samtidig viktig å slippe til andre. Noen av dem som sitter i ungdomsrådet har vært der lenge, og de fortjener å komme høyere. De har utrolig mye å by på, sier hun.

13 medlemmer

Tirsdag og onsdag i neste uke inviterer ungdomsrådet til konferanse. Dette går over to dager, hvor det blant annet skal holdes foredrag, «workshops» og ikke minst valg av nytt ungdomsråd.

LES OGSÅ: Ungdomsrådet får ikke foreslå saker i kommunestyret: – Vi er veldig skuffet

– Vi har bestemt at det skal være 13 medlemmer i neste råd, mot 16 som vi har nå. Det er mange av dem som nå sitter i rådet som vil stille på nytt, sier hun.

Jury

Det vil være en valgkomité bestående av tre personer som legger fram en innstilling til hvem de bør skal sitte i rådet. I juryen sitter blant annet Johannessen. De som deltar på ungdomskonferansen vil stemme over innstillingen.

– Første dagen vil være på Tvibit, mens andre dagen blir i kommunesalen. Vi har allerede fått mange påmeldinger til konferansen, men hvem som helst kan komme, sier hun.

LES OGSÅ: Johanne (18) fikk tale for kongen