I åtte år har Arthur Buchardt forsøkt å bygge hotell i Tromsø. I mai sendte han et brev til kommunen ved daværende byrådsleder Kristin Røymo, og ba om et møte for å «drøfte videre fremdrift for å bli enige om en fortsettelse på det konstruktive samarbeidet vi har hatt gjennom mange år».

LES OGSÅ: «Buchardt er velkommen til Tromsø»

Men så ble det stille hos kommunen.

– Blir helt fint

– Stemmer det at dere ikke har svart på brevet med en møteforespørsel fra Arthur Buchardt som ble sendt i mai?

– Et brev i mai? Ja, det kan stemme. Han skal selvfølgelig få svar. Vi har opp til ørene i arbeid, men han skal selvfølgelig få svar, og det kommer til å bli helt fint, svarer ordfører Kristin Røymo (Ap).

– Skal det ta opp mot fire måneder å få svar fra ordføreren?

– Det beste hadde vært å svare på alle forespørsler umiddelbart, men vi har hatt en overgang fra parlamentarisme til formannskapsmodellen og jobbet oss i hjel på rådhuset, og så har det vært avvikling av sommerferie. Brevet fra Buchardt er ikke noen hastehenvendelse. Samtidig er det lettere å svare på konkrete forespørsler utover bare å ha et møte om samarbeid.

Privat tomt

– Vi hadde nettopp hatt et møte med Buchardt da vi mottok brevet. Jeg anbefalte ham å finne en privat tomt, siden intensjonsavtalen med kommunen ikke lenger gjelder. Kommunen har få kommunale eiendommer, og det er usannsynlig at noen av dem kommer til å bli solgt for hotellbruk. Når Buchardt har fått tak i en privat tomt, er vi hundre prosent klar til å snakke med ham, slik vi også er med alle andre, sier Røymo.

LES OGSÅ: Holdt to møter om prosjekt til 500 mill., men skrev aldri referat

Har ikke e-post

Ordføreren forteller at det også er andre utfordringer med å svare Arthur Buchardt.

– De fleste som tar kontakt med kommunen får svar på spørsmål på e-post og sånt, men han har jo ikke e-postadresse. Han skal selvfølgelig uansett få svar.

LES OGSÅ: – Jeg har vært virksom i Tromsø i åtte år, men ikke fått til noe som helst.

Røymo avkrefter at hun har et dårlig forhold til Buchardt.

– Han er en fin fyr, og jeg har et godt forhold til ham etter at vi har avholdt to møter. Det virker som om han ønsker et godt forhold til Tromsø kommune.