Snekker fikk illebefinnende – falt ned fra stillas

Et illebefinnende førte til at en snekker falt flere meter ved en byggeplass i Tunveien på Tromsøya.
nyheter

Fallulykken, som skjedde 30. august, ble meldt inn til Arbeidstilsynet 1. september. Tilsynsleder Johan Furebotten bekrefter hendelsen overfor iTromsø.

Han opplyser at Arbeidstilsynet har fått melding om saken og vil undersøke den.

Sendt til sykehus

Årsaken til fallet er et mulig illebefinnende, opplyser tilsynslederen.

– Han ble raskt tatt vare på og sendt til sykehuset. Mannen ble skadd, i hvilken grad det er alvorlig kan jeg ikke uttale om, men han havnet på sykehuset, sier Furebotten.

Snekkeren falt ned fra et stillas da ulykken skjedde. Hvor mange meter mannen falt har ikke Arbeidstilsynet fått noen opplysning på ennå.

– Dette er registrert som en arbeidsulykke fordi det skjedde i arbeidstiden, men det er vanskelig å si om dette er noe arbeidsgiver skulle ha forebygget forbi det er snakk om et illebefinnende. Vår tilnærming i saken er derfor svært objektiv, sier tilsynslederen.

Uvisst om sikring

Han legger til at Arbeidstilsynet har tilsyn i saken og innhenter ytterligere opplysninger rundt hendelsen.

– Hvis saken er av medisinsk karakter er det ikke en sak for oss, selv om det er en alvorlig hendelse, fordi det sannsynligvis er relatert til ting som ikke kan knyttes til forebygging på arbeidsplassen, sier Furebotten.

Hvorvidt mannen var godt nok sikret da hendelsen inntraff er foreløpig uvisst, ifølge tilsynslederen.

– Men det vi har fått melding på er at stillaset sto litt langt fra veggen. Det er noe vi muligens vil se nærmere på. Noen ganger er vegger forskjellig utformet. Det står ingenting om sikringer i meldingen til Arbeidstilsynet, sier han.

Ikke registrert hos politiet

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen, forteller til iTromsø at politiet ikke har registrert hendelsen, noe som tyder på at politiet ikke har fått melding om fallulykken.

– Jeg finner ingenting om dette hos oss, legger han til.