Snart ser du elektriske busser på veiene i Tromsø

Fylkeskommunen vil teste ut elektriske busser i forkant av neste bussanbud.

EL-BUSS: El-bussene har ikke ankommet Tromsø ennå, men vil være på veiene i løpet av kort tid. Denne el-bussen testes ut i Stavanger. Foto: Troms fylkeskommune 

nyheter

Årsaken er at fylkeskommunen ønsker å sikre av by-teknologien skal fungere optimalt. Det skriver Troms fylkeskommune på sine egne nettsider.

Vil teste

På grunn av de krevende forholdene for buss i Tromsø, er fylkeskommunen klar på at de må teste ut el-bussene i gatene før man vurderer å innføre dem på fast basis.

– Tromsø er kanskje den mest krevende større byen i landet å kjøre el-buss i. Vi møter utfordringer som mange bakker, trange gater, snø og sludd, mye bruk av kjetting, fukt i bussen, krevende vintervedlikehold og en lang og relativ kald vinter, sier Ivar B. Prestbakmo, fylkesråd for samferdsel og miljø, i en pressemelding.

Utredning

Transportøkonomisk institutt og VTT Technical research centre skal legge fram en utredning om el-busser i Tromsø fredag 7. oktober. Da skal det blant annet legges fram hvordan bussene bør lades og hvilke ruter de bør kjøre.